ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: «Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να σώσεις μια ζωή»– Επίδειξη ΚΑΡΠΑ και πρακτική άσκηση με τη συμμετοχή του κοινού

Μπορεί λίγα δευτερόλεπτα να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Αυτό ακριβώς ανέδειξε ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.) στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Nicosia Mall με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.

Εκπαιδευτές του Κ.Ε.Σ. έδειξαν στο κοινό βασικές τεχνικές Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και έδωσαν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να εξασκηθούν πάνω σε ειδικά μοντέλα. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή δεκάδες πολίτες πήραν μέρος, κατανοώντας στην πράξη ότι η σωστή και έγκαιρη εφαρμογή ΚΑΡΠΑ μπορεί να επαναφέρει στη ζωή έναν άνθρωπο που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή ή πνιγμονή.

«Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να σώσεις μια ζωή», υπογράμμισε ο Αρχιεκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών του Κ.Ε.Σ. «Αρκεί να ξέρεις τα βασικά. Ένα παιδί που πνίγεται, ένας συνάδελφος που χάνει τις αισθήσεις του, ένας οδηγός σε τροχαίο – σε όλες αυτές τις στιγμές η γνώση ΚΑΡΠΑ είναι ανεκτίμητη. Μαθαίνοντας Πρώτες Βοήθειες, γινόμαστε οι ήρωες της καθημερινότητας».

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών υπενθυμίζει ότι η πρόληψη, η ενημέρωση και η εκπαίδευση σώζουν ζωές.

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός μέσα από σεμινάρια, δράσεις και συνεργασίες με σχολεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις συνεχίζει να μεταδίδει το μήνυμα ότι η εκπαίδευση σώζει ζωές. Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών είναι η υπενθύμιση ότι η πρόληψη, η γνώση και η ψυχραιμία την κρίσιμη στιγμή μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η κοινωνία, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε κρίσιμες περιστάσεις.

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός παραμένει αφοσιωμένος στην αποστολή του να προσφέρει τα εφόδια που χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να δράσει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση τη στιγμή που θα χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

Η Primetel Platinum Χορηγός του Cyprus 3on3 για 4η Συνεχή Χρονιά

Η Primetel, ως διαχρονικός υποστηρικτής του κυπριακού αθλητισμού, δηλώνει...

30 Σεπτεμβρίου – «ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 30»

Χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΝΙΟΣ: «Δεν αποκλείω νομικά μέτρα» – AI βίντεο με τον «Ρίκκο Μάππουρο» εξακολουθούν να κυκλοφορούν -(Βίντεο)

Αντιμέτωπος με μια διαφορετική πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης βρέθηκε...

Topics

Η Primetel Platinum Χορηγός του Cyprus 3on3 για 4η Συνεχή Χρονιά

Η Primetel, ως διαχρονικός υποστηρικτής του κυπριακού αθλητισμού, δηλώνει...

30 Σεπτεμβρίου – «ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 30»

Χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30...

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ: «Ο πόνος δεν έχει χρώμα και εθνικότητα» – Η ανάρτηση που σχολιάστηκε από Τουρκοκύπριους

Μια διαφορετική συζήτηση, μακριά από τις συνήθεις πολιτικές αντιπαραθέσεις,...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΖΕΣΤΗ ΜΕ…ΒΡΟΧΕΣ: Στους 39°C σήμερα η θερμοκρασία

Με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς στο...

Related Articles

Popular Categories