ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής μαθημάτων λόγω ζέστης -Οι φωτογραφίες που έγιναν viral

Το Υπουργείο Παιδείας απέρριψε το αίτημα της ΠΟΕΔ για αναστολή των μαθημάτων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, προκαλώντας έντονες ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, με φωτογραφίες που δείχνουν μαθητές να κάνουν μαθήματα έξω από τις σχολικές αίθουσες λόγω της ζέστης να γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Δημητρόπουλο, αναφέροντας περιστατικά ρινορραγίας και ζαλάδων μεταξύ των μαθητών εξαιτίας της ζέστης.

Η ΠΟΕΔ ζητά την άμεση τοποθέτηση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες, αίτημα που παραμένει ανεκπλήρωτο εδώ και 15 χρόνια. «Είναι ένα θέμα που το κυνηγούμε εδώ και 15 χρόνια, αλλά καμία κυβέρνηση δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα. Μας απαντούσαν ότι τα κλιματιστικά είναι ανθυγιεινά για τα παιδιά και ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι, κάτι που δεν έχουμε δει», δήλωσε ο κ. Χαραλάμπους.

Επιπλέον, τόνισε ότι πολλά σχολεία διαθέτουν φωτοβολταϊκά συστήματα, τα οποία μπορούν να καλύψουν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία των κλιματιστικών. «Δεν μπορούμε να ζητούμε ποιότητα εκπαίδευσης με τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες», πρόσθεσε.

Η ΠΟΕΔ, σε συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς, σκοπεύει να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος. «Η σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει την πολιτική απόφαση να αντιμετωπίσει το ζήτημα, κάτι που δεν είχε συμβεί προηγουμένως, αλλά πρέπει να δράσει άμεσα», ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.

Ο κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ΠΟΕΔ αλλά όλη την κοινωνία, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν επηρεάζουν άμεσα την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών.

Hot this week

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Στη φυλακή για πέντε ημέρες 47χρονος για εμπρησμό αυτοκινήτου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου στον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΛΕΜΕΣΟΥ: Παρέλυσε η μισή Λευκωσία – Χωρίς τραυματισμούς, μόνο αγανάκτηση- (Φώτο)

Η ανατροπή του φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σοβαρά τραυματίστηκαν δύο αδέλφια σε ατύχημα με ρυμούλκηση οχήματος – Στο νοσοκομείο 41χρονος

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Τραχώνι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ–ΛΕΜΕΣΟΥ: Απίστευτη ταλαιπωρία για οδηγούς – «Μιάμιση ώρα για διαδρομή 10 λεπτών»-(Βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία προκαλεί η ανατροπή φορτηγού στον...

Topics

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Στη φυλακή για πέντε ημέρες 47χρονος για εμπρησμό αυτοκινήτου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου στον...

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: «Έκοψαν» €164 χιλιάδες από υπόθεση με κοκαΐνη και κάνναβη

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα δήμευσης περιουσίας συνολικής...

ΠΑΦΟΣ: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν ο 22χρονος και η 21χρονη – Επείγουσα έκκληση για αίμα

Ιδιαίτερα κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση του 22χρονου...

Related Articles

Popular Categories