ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ: «Λεκτική ήταν η κακοποίηση. Γιατί το παραπέρα δεν υπήρχε περίπτωση» – Η συνέντευξή της στην ΕΡΤ

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Κάτια Δανδουλάκη. Η πετυχημένη ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ για το #metoo και τη στάση που κράτησε η ίδια στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Η ιστορία είναι κύκλοι. Πιστεύω ότι έγινε μία κάθαρση σε μεγάλο βαθμό. Αισθάνθηκαν και τα θύματα τουλάχιστον κάποια δικαίωση μέσα στην ψυχή τους. Εύχομαι αυτό να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά αν πάμε πίσω στην Ιστορία και δούμε τα πράγματα, βλέπετε ότι αυτά έρχονται και ξανάρχονται μετά από χρόνια».

Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση που πήρε να απομακρύνει τον Πέτρο Φιλιππίδη από τη θεατρική παράσταση, υπερασπιζόμενη τη Λένα Δροσάκη, η Κάτια Δανδουλάκη απάντησε: 

«Δεν αισθάνθηκα ότι έκανα κάτι με κουράγιο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Δεν ήταν κάτι ηρωικό, ήταν θέμα χαρακτήρα. Η ψυχή μου ούρλιαζε. Όταν μου πιέσεις την ελευθερία ή βλέπω ότι πιέζεται η ελευθερία του άλλου, υποφέρω. Δεν αντέχω τον φόβο, δεν φοβάμαι κανέναν. Η μεγαλύτερη ελευθερία είναι να μη φοβάσαι».

«Λεκτική ήταν η κακοποίηση. Γιατί το παραπέρα δεν υπήρχε περίπτωση. Θα είχα εκραγεί και θα τον είχα πετάξει στον αέρα. Ήμουν 19-20 χρονών. Είναι σαν αντανακλαστικό, δεν είναι δύναμη. Είπα: εγώ δεν θα ξανάρθω εδώ. Είχα τόσο καθαρό το παρελθόν μου. Παρακάλεσα μία, δύο, τρεις, πέντε, δέκα… τέρμα. Γι’ αυτό λέω ότι κανένας δεν μπορεί να με ακυρώσει. Η ζωή μου δεν ακυρώνεται»

«Από μικρή το είχα αυτό. Και καμιά φορά στο επάγγελμα μου λένε: Κάτια, επειδή έχεις τώρα τη δύναμη το κάνεις. Λέω: μη σας ξανακούσω να το λέτε αυτό. Πολύ μικρή, είχα κάνει ελάχιστα πράγματα και είχα κρατήσει την ίδια στάση. Άφησα το γύρισμα και είπα: αυτό σε εμένα ξανά ποτέ. Θυμάμαι η Ελβίρα Ράλλη μου λέει: μπράβο, παιδί μου, κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα»

Πηγή:in.gr

Hot this week

ΡΑΦΑΕΛΑ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ: Στην κατηγορία Open του διεθνούς τένις με τροχοκάθισμα-Εκπροσωπεί την Κύπρο

Σημαντικό βήμα στην αγωνιστική της πορεία έκανε η Ραφαέλα...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Μητέρα έτρεξε γυμνόστηθη μετά τη μαστεκτομή – «Οι ουλές μου είναι η απόδειξη ότι έζησα»-

Την πρώτη φορά που άλλαξε ρούχα σε αποδυτήρια μετά...

ΗΠΑ: Οι κάλπες έγραψαν ιστορία – Οι ελληνικές έδρες και τα πρόσωπα που έσπασαν φραγμούς-(Βίντεο)

Η πρώτη μαύρη γυναίκα κυβερνήτης, δύο ιστορικές νίκες για...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σύγκρουση στα φώτα τροχαίας – Τραυματίστηκε ηλικιωμένος οδηγός-(Βίντεο)

Με τον τραυματισμό ηλικιωμένου οδηγού κατέληξε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων...

ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ: Ψυχρή η νύχτα με 8 βαθμούς στα ορεινά – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Με λίγο κρύο και πιθανότητα βροχής στα δυτικά συνεχίζεται...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σύγκρουση στα φώτα τροχαίας – Τραυματίστηκε ηλικιωμένος οδηγός-(Βίντεο)

Με τον τραυματισμό ηλικιωμένου οδηγού κατέληξε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων...

ΠΕΤΡΟΣ ΡΟΥΣΟΣ: Έφυγε ο λινοτυπίστας που έζησε τα ωραία χρόνια των ΜΜΕ – Το τελευταίο αντίο

Στις αίθουσες των εφημερίδων υπάρχουν άνθρωποι που το όνομά...

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ: 3.186 περιστατικά στην Κύπρο – Ο έλεγχος δεν πρέπει να περιμένει τα συμπτώματα

Περισσότερα από ένα στα τέσσερα περιστατικά καρκίνου που καταγράφηκαν...

Related Articles

Popular Categories