Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
3.8 C
Cyprus

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις και βροχές στο «μενού» του καιρού – Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα

Χαμηλή πίεση κινείται νοτιοανατολικά και αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή από την Πέμπτη. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται, κατά διαστήματα, αραιή σκόνη μέχρι και την Πέμπτη.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της χαμηλής νέφωσης και της τοπικής αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ, ενώ στα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά, γενικά, λίγο ταραγμένη, ενώ σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα βόρεια και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν ελαφριά μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ, ενώ στις υπήνεμες περιοχές, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και Παρασκευή, ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στις οποίες δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Προοδευτικά, από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία σταδιακά, θα σημειώσει αισθητή πτώση μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 51 εκατοστά.

Hot this week

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΡΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Τραυματισμένος και στο νοσοκομείο ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ

Την πρώτη δημόσια επιβεβαίωση για την κατάσταση της υγείας...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Παιδιά δημιουργούν φουλάρια στη Λεμεσό — «Χωρίς κανόνες, κάθε γραμμή μετρά»

Γέλια και χρώματα πλημμύρισαν το νηπιαγωγείο «Γελαστή Πολιτεία» στη...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Bίντεο από τη φωτιά που προκλήθηκε σε διαμέρισμα-Το κτίριο εκκενώθηκε

Ένα βίντεο δείχνει τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το...

Topics

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΡΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Τραυματισμένος και στο νοσοκομείο ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ

Την πρώτη δημόσια επιβεβαίωση για την κατάσταση της υγείας...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Παιδιά δημιουργούν φουλάρια στη Λεμεσό — «Χωρίς κανόνες, κάθε γραμμή μετρά»

Γέλια και χρώματα πλημμύρισαν το νηπιαγωγείο «Γελαστή Πολιτεία» στη...

ΥΦ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: Προσωρινή παράταση εισόδου για υπηκόους τρίτων χωρών λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας ανακοίνωσε την εφαρμογή...

LΙDL ΚΥΠΡΟΥ: Η νέα 360° καμπάνια της – «Όποιος ξέρει, ξέρει»

Η νέα 360° καμπάνια της Lidl Κύπρου αναδεικνύει την...

Related Articles

Popular Categories