ΘΟΚ: «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» για πρώτη φορά στην Κύπρο

Το αριστούργημα της Άγκαθα Κρίστι Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές ζωντανεύει για πρώτη φορά στην Κύπρο, στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ. Η πρώτη επίσημη θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος από τον Αμερικανό συγγραφέα Κεν Λούντβιχ, σκηνοθετημένη με την έμπειρη ματιά του Τάκη Τζαμαργιά, φέρνει στη Λευκωσία ένα από τα πιο διάσημα αστυνομικά μυστήρια όλων των εποχών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ANΤΩΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑΣ

Στην παράσταση, ο θρυλικός Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, τον οποίο ερμηνεύει ο Νεοκλής Νεοκλέους, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει έναν φόνο που σημειώνεται κατά τη διάρκεια ταξιδιού με το πολυτελές τρένο Όριεντ Εξπρές, το οποίο ακινητοποιείται από σφοδρή χιονοθύελλα. Ο Πουαρό, με την κλασική του οξυδέρκεια, οδηγεί το κοινό μέσα στην αγωνία, τη γοητεία και το χιούμορ του μυστηρίου.

Η μετάφραση είναι της Ολυμπίας Σκορδίλη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Λάκης Γενεθλής. Η μουσική είναι του Αντρέα Κουρέτα, η κίνηση της Έλενας Χριστοδουλίδου και ο σχεδιασμός φωτισμών του Γεώργιου Κουκουμά. Στην παράσταση συμμετέχουν 12 καταξιωμένοι και νεότεροι ηθοποιοί οι Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Άννα Γιαγκιώζη, Κοραλία Καράντη, Νικόλας Κουρουζίδης, Πάνος Μακρής, Μαρία Μαμούρη, Σωτήρης Μεστάνας, Αλέξανδρος Παρίσης, Αντώνης Παρχαρίδης, Σταύρος Πατσιάς, Αννίτα Σαντοριναίου και Αντωνία Χαραλάμπους.

Οι παραστάσεις θα ανεβούν στη Λευκωσία, στην Κεντρική Σκηνή «Εύης Γαβριηλίδης» του ΘΟΚ, ξεκινώντας από την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025. Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00 και από 5 Οκτωβρίου 2025 Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00).Τιμή Εισιτηρίου €12 / €6

Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά στη σελίδα http://www.thoc.org.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΑΡΝΑΚΑ: Φορτηγό με τσιμεντένιους σωλήνες επιχειρεί επικίνδυνο ελιγμό – «Ήταν ασφαλισμένο το φορτίο;»

Ερωτήματα προκαλεί η εικόνα του βαρέως φορτηγού, καθώς από...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ: Από τον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας στην κορυφή της Αμερικής – Η μεγάλη τιμητική διάκριση στη Νέα Υόρκη

Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί στον Σταύρο Α....

ΠΥΚΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού

Εικόνα έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης καταγράφεται στους δρόμους της Κύπρου,...

ΕΤΕΑ: «Σήμερα θα τη βρούμε» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση όσων έψαχναν για 8 ημέρες την 75χρονη Τούλλα

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετούν την 75χρονη Ερατώ Αθανασίου,...

Topics

ΠΥΚΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού

Εικόνα έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης καταγράφεται στους δρόμους της Κύπρου,...

ΕΤΕΑ: «Σήμερα θα τη βρούμε» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση όσων έψαχναν για 8 ημέρες την 75χρονη Τούλλα

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετούν την 75χρονη Ερατώ Αθανασίου,...

Η Primetel Platinum Χορηγός του Cyprus 3on3 για 4η Συνεχή Χρονιά

Η Primetel, ως διαχρονικός υποστηρικτής του κυπριακού αθλητισμού, δηλώνει...

Related Articles

Popular Categories