Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
7.1 C
Cyprus

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Η αισιόδοξη ανάρτηση του καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Λονδίνο που αφορά την μετάλλαξη Όμικρον

Ο καθηγητής Πολιτικής  Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ, μια θετική είδηση όσον αφορά την μετάλλαξη Όμικρον. Σύμφωνα με τον καθηγητή τίποτε δεν διαρκεί για πάντα, ούτε καν και οι πανδημίες.

«Νεότερα για την παραλλαγή Όμικρον

Έγραφα εχθές πως έχουμε προφανώς πολλά αναπάντητα ερωτήματα, και μεταξύ αυτών είναι το κατά πόσο η νέα παραλλαγή όμικρον, αλλάζει την κλινική εικόνα και την συμπτωματολογία και κυρίως εάν καθιστά την νόσο σοβαρότερη. H Δρ. Angelique Coetzee, πρόεδρος τού Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σε δηλώσεις της ανέφερε πως από όσα γνωρίζουν ως τώρα, η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ήπια ασθένεια.

Πιο αναλυτικά, είπε πως τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν 1-2 ημέρες και είναι κυρίως κούραση και μυαλγίες και κάποιες φορές συνοδεύονται από βήχα. Επίσης, από όσους κόλλησαν, κανείς δεν έχει χάσει την όσφρηση ή την γεύση του και κάποιοι έχουν ήδη επιστρέψει στο σπίτι τους.Επίσης, σχολιάζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, ανέφερε πως δεν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο φόρτο λόγω εισαγωγών από φορείς της παραλλαγής Όμικρον.Ανέφερε επίσης, πως θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εβδομάδες για περισσότερα στοιχεία για την μεταδοτικότητα. Κυρίως για να δούμε τι κλινική εικόνα παρουσιάζουν οι ανεμβολίαστοι. Συμφωνώ με την ήπια και εμπεριστατωμένη της τοποθέτηση στο πρακτορείο Sputnik:«Μπορεί να είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, ναι, αλλά μέχρι στιγμής οι περιπτώσεις που βλέπουμε είναι εξαιρετικά ήπιες. Ίσως σε δύο εβδομάδες από τώρα να έχω διαφορετική γνώμη, αλλά αυτό είναι που βλέπουμε τώρα. Άρα ανησυχούμε σοβαρά; Όχι. Ανησυχούμε και παρακολουθούμε τι συμβαίνει.».

Hot this week

AUGUSTINUS BADER: Παρουσιάζει τη νέα Geranium Rose Body Cream

Ο Augustinus Bader, το πολυβραβευμένο brand υψηλής απόδοσης για...

ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Ακυρώνεται η Καρναβαλίστικη παρέλαση λόγω του θανάτου της 19χρονης Κριστίνας και του 48χρονου Κυριάκου

Η ακύρωση της παρέλασης αποτελεί ένδειξη σεβασμού και συλλογικού...

ΠΟΠΗ ΑΒΡΑΑΜ: Η αθέατη πλευρά της ηθοποιού-Στο Μαθιάτη, μια παιδούλα μετρούσε τα άστρα…

Η Πόπη Αβραάμ ποτέ δεν είδε το θέατρο απλώς...

ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΩΡΟΥ ΝΕΟΓΝΟΥ: Αναδεικνύει την ανάγκη θερμοκοιτίδων στα ασθενοφόρα

Η επιτυχής και άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, που...

H Toyota παρουσιάζει το GR Yaris «Sébastien Ogier 9x World Champion Edition»

Η Toyota Gazoo Racing παρουσίασε ακόμα μια ξεχωριστή έκδοση...

Topics

AUGUSTINUS BADER: Παρουσιάζει τη νέα Geranium Rose Body Cream

Ο Augustinus Bader, το πολυβραβευμένο brand υψηλής απόδοσης για...

ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΩΡΟΥ ΝΕΟΓΝΟΥ: Αναδεικνύει την ανάγκη θερμοκοιτίδων στα ασθενοφόρα

Η επιτυχής και άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, που...

H Toyota παρουσιάζει το GR Yaris «Sébastien Ogier 9x World Champion Edition»

Η Toyota Gazoo Racing παρουσίασε ακόμα μια ξεχωριστή έκδοση...

LOUIS HOTELS: Παγκόσμια διάκριση από την Booking.com!

Ο Όμιλος απέσπασε βαθμολογία 9,0 στα 10 στα Traveller...

Related Articles

Popular Categories