ΗASAN BAGLAR: H φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Κύπρο ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου (Φώτο)

Η φωτογραφία από τα δύο μικρά ζώα τραβήχτηκε στην Κύπρο και συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις καλύτερες του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας «The Perfect Moment Photo Contest».

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φωτογράφοι από πάνω από 50 χώρες. Ο φιναλίστ που τιμήθηκε για τη φωτογραφία του «Show Time» με πρωταγωνιστές δύο αλογάκια της Παναγίας ακούει στο όνομα Hasan Baglar. Στην ξεχωριστή λήψη εμφανίζονται δύο αλογάκια της Παναγίας πάνω σε ένα κλαδί, με τεντωμένα τα μπροστινά τους πόδια προς τα πάνω. Η κίνηση κάνει τα φτερά τους να ανοίγουν, αποκαλύπτοντας τα φανταχτερά τους χρώματα. Μάλιστα, η πόζα τους μόνο τυχαία δεν είναι. Οι κριτές ξεχώρισαν τη φωτογραφία ως «διασκεδαστική». «Ήταν μια ευκαιρία για φωτογραφία που δεν έπρεπε να χάσω. Είμαι τυχερός που ήμουν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή», δήλωσε ο φωτογράφος.

«Τα αλογάκια της Παναγίας δεν είναι εύκολο να τα βρεις και να τα δεις. Κρύβονται πολύ καλά. Αλλά εκείνη την ημέρα ήμουν πολύ τυχερός, καθώς βρήκα δύο να κάθονται δίπλα δίπλα. Όλα ήταν τέλεια, ο φωτισμός και το background ήταν ακριβώς όπως τα ήθελα. Προσπάθησα να έχω καθαρές λήψεις. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, τα χέρια μου έτρεμαν και η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Ο καιρός ήταν ζεστός και ίδρωνα. Από την άλλη, ανησυχούσα μήπως χάσω την πόζα. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου, ήταν σαν όνειρο. Όταν τα αλογάκια της Παναγίας είδαν το φλας της κάμεράς μου, έκαναν μια ενδιαφέρουσα κίνηση. Η φωτογραφία ήταν ιδιαίτερη καθώς δεν είχα ξαναδεί αυτή τη συμπεριφορά, ούτε παρόμοια φωτογραφία πουθενά πιο πριν. Εντυπωσιάστηκα και θεώρησα ότι και ο υπόλοιπος κόσμος θα έκανε το ίδιο. Όσον αφορά στην πόζα, είναι φυσιολογική αντίδραση όταν αμύνονται. Όταν φοβούνται κάτι, σηκώνουν τα άκρα τους και ανοίγουν τα φτερά τους. Μοιάζουν με χαμογελαστό χορευτή. Τα δύο αλογάκια της Παναγίας φοβήθηκαν το φλας της κάμερας και αμέσως έλαβαν θέση άμυνας, μένοντας ακίνητα για περίπου 30 δευτερόλεπτα».» 

Πηγή: dinfo.gr

Hot this week

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ: Στις φλόγες περιοχή πάνω από το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος

Σε κινητοποίηση τέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σοκ από την κακοποίηση άγριων χελωνών – Τις έβαψαν με πορτοκαλί λαδομπογιά-(Φώτο)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης άγριας...

ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ: «Οι εξαγγελίες δεν αρκούν» – Συγκρατημένη αισιοδοξία για το νέο σχέδιο στήριξης των ατόμων με αναπηρία

Η «Αγκαλιά Ελπίδας» χαιρετίζει την παρουσίαση του νέου Πλαισίου...

ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ: Ο 10χρονος Κύπριος που πρωταγωνιστεί στην εκστρατεία εξοικονόμησης νερού – Απλά βήματα που κάνουν τη διαφορά -(Βίντεο)

Με πρωταγωνιστή τον Ορφέα Σολωμού, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης...

Topics

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ: Στις φλόγες περιοχή πάνω από το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος

Σε κινητοποίηση τέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σοκ από την κακοποίηση άγριων χελωνών – Τις έβαψαν με πορτοκαλί λαδομπογιά-(Φώτο)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης άγριας...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Υπό διαχείριση η φωτιά – Οι κάμερες κατέγραψαν την εξέλιξη-Βίντεο

Υπό διαχείριση έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα...

Related Articles

Popular Categories