ΕΦΗ ΣΠΥΡΟΥ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΤΑΞΙΔΙ»

Το πρώτο της σκηνοθετικό «ταξίδι» στο χώρο της τέχνης ξεκίνησε η Έφη Σπύρου. Η ταλαντούχα συμπατριώτισσα μας, μπαίνει στο ρόλο του σκηνοθέτη σε ένα νέο πρότζεκτ με τον τίτλο Identity in Between, (Ταυτότητα Ανάμεσα), το οποίο γυρίστηκε στο παλιό ελληνικό αεροδρόμιο και θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Θεσσαλονίκη. Να επισημανθεί ότι η Έφη Σπύρου είχε την ιδέα του όλου έργου και σκηνοθέτησε πέντε έργα, παίρνοντας πέντε συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες πάνω στο θέμα της “Ταυτότητας Ανάμεσα”.

Φωτογραφία: Nίκος Παπαδόπουλος, Μακιγιάζ και μαλλιά: Γιάννης Σίσκος, Ρούχα: Γιώργος Ελευθεριάδης

Το πρότζεκτ πραγματοποιείται από τη Run On Art ΑΜΚΕ, σε συνδιοργάνωση με το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας. 

Φωτογραφία: Emma Louise Charalambous

Η Run On Art είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως σκοπό να υποστηρίζει την παραγωγή του σύγχρονου ελληνοκυπριακού καλλιτεχνικού έργου, να προάγει τις διεπιστημονικές και διασυνοριακές συνεργασίες και να προωθεί με καινοτόμους τρόπους το ελληνοκυπριακό καλλιτεχνικό έργο σε νέα ακροατήρια παγκοσμίως, προσκαλώντας τους καλλιτέχνες και θεατές να συμμετέχουν ενεργά στην συνδιαμόρφωση ενός διαφορετικού δημιουργικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η ομάδα μαζί με την συμπατριώτισσα μας, Έφη Σπύρου. Φωτογραφία: Emma Louise Charalambous

Σε ανάρτηση της, πριν από λίγη ώρα η Έφη Σπύρου μιλά για τον συνεργάτη της, βοηθό σκηνοθέτη Σωκράτη Μορφονιό «Ήρεμη δύναμη και ανεκτίμητος συνεργάτης στην φιλμική παραγωγή μας Ιdentity in Between για την Runonart. Σε ευχαριστώ Σωκράτη που ήσουν μαζί μου σε αυτό το πρωτόγνωρο σκηνοθετικό ταξίδι!».

Φωτογραφία: Emma Louise Charalambous

Η ιδέα και η σκηνοθεσία είναι της Έφης Σπύρου με βοηθό τον Σωκράτη Μορφονιό ενώ συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες, Τζένη Αργυρίου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μαρία Σιδέρη και  Ελίζα Σόρογκα. Tο όλο πρότζεκτ δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και στην Κύπρο, όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Hot this week

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Αναποδογυρίστηκε σκυβαλοφόρο – Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, 22...

ΚΑΙΡΟΣ: 33άρια σήμερα και μετά βροχές – Πώς αλλάζει το σκηνικό

Με καλό καιρό ξεκινά η σημερινή ημέρα, ωστόσο το...

ΤΡΑΜΠ: Έκοψε κορδέλα, μίλησε, αλλά… δεν τον άκουσε κανείς – Το απίστευτο σκηνικό στον Λευκό Οίκο-(Βίντεο)

Έκοψε την κορδέλα, στάθηκε μπροστά στις κάμερες και άρχισε...

ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ: Πάνω από 205.400 εθελοντές στο Αρχείο Καραϊσκάκειου

Με περισσότερους από 205.400 εθελοντές δότες στο Αρχείο Εθελοντών...

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Από €40 μέχρι και €764 για να φύγεις από την Κύπρο – Οι τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς

Το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου έχει γίνει πλέον ένας...

Topics

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Αναποδογυρίστηκε σκυβαλοφόρο – Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, 22...

ΚΑΙΡΟΣ: 33άρια σήμερα και μετά βροχές – Πώς αλλάζει το σκηνικό

Με καλό καιρό ξεκινά η σημερινή ημέρα, ωστόσο το...

ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ: Πάνω από 205.400 εθελοντές στο Αρχείο Καραϊσκάκειου

Με περισσότερους από 205.400 εθελοντές δότες στο Αρχείο Εθελοντών...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στοχευμένοι ψεκασμοί και έλεγχοι για τα κουνούπια – Πού θα επιχειρήσει drone

Σε εντατικούς ψεκασμούς και ελέγχους για την αντιμετώπιση των...

Related Articles

Popular Categories