16.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήNEWSΕΥΗ ΒΕΡΡΗ:«O ιατρικός του φάκελος δεν είναι για να τα καπηλεύονται οι...

ΕΥΗ ΒΕΡΡΗ:«O ιατρικός του φάκελος δεν είναι για να τα καπηλεύονται οι δήθεν σωτήρες του»-Η μάχη για ζωή και η συγκλονιστική φωνή της μητέρας του Μάριου

-

Ο 18χρονος Μάριος από το Αγρίνιο συνεχίζει τον αγώνα της ζωής του μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο. Παρά την πρόοδο της υγείας του, η μητέρα του, Εύη Βερρή, σε νέα ανάρτησή της, εξέφρασε με σκληρή ειλικρίνεια την αγωνία της, καταγγέλλοντας παράλληλα τον τρόπο που ο Μάριος κακοποιήθηκε από το εθνικό σύστημα υγείας της Ελλάδας.

Η μητέρα του 18χρονου Μάριου, που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο, εκφράζει έντονα την απογοήτευσή της για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα μέσα τη ζωή και την υγεία του παιδιού της. Αύριο θα δώσει μια δεύτερη μάχη, ενώ καταγγέλλει ότι «τα προσωπικά του δεδομένα και ο ιατρικός του φάκελος δεν είναι για να τα καπηλεύονται οι δήθεν σωτήρες του». Καλεί όσους τον αγαπούν να προσευχηθούν για εκείνον και προειδοποιεί τους υπόλοιπους να μην ασχολούνται μαζί του.

«Κοινοποιήστε το σας παρακαλώ μήπως και σωθούμε σε αυτή τη χώρα…Λοιπόν ο Μάριος μπήκε στην πρώτη μάχη που δεν ολοκληρώθηκε στις 19 Νοεμβρίου, αύριο θα δώσει μια δεύτερη. Τα προσωπικά δεδομένα και ο ιατρικός φάκελος του παιδιού μου δεν είναι για να τα καπηλεύονται οι δήθεν σωτήρες του. Ο Μάριος κακοποιήθηκε βάναυσα από το εθνικό σύστημα υγείας και κανείς δεν έκανε κάτι. Θα παρακαλούσα τα μέσα να μην χρησιμοποιούν ειδήσεις που δεν είναι όπως τις γράφουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τον Μάριο και για κανένα λόγο. Όσοι τον αγαπάτε προσευχηθείτε για αυτόν απόψε. Οι υπόλοιποι σταματήστε να λέτε ανακρίβειες και να ασχολείστε μαζί του.»

Να θυμίσουμε ότι ο Μάριος, μόλις έκλεισε τα 18 του χρόνια, ξεκίνησε ένα ταξίδι που κανένας έφηβος δεν θα ήθελε να κάνει — ένα ταξίδι για τη ζωή του. Η οξεία ηπατική ανεπάρκεια που του προκάλεσε το σπάνιο σύνδρομο Alagille τον οδήγησε στο εξειδικευμένο κέντρο μεταμόσχευσης ήπατος στο Τορίνο, και εκεί, με την επιτυχημένη μεταμόσχευση, ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο ζωής. Αυτό το ταξίδι δεν ήταν μόνο ιατρικό, αλλά και ψυχολογικό: η δύναμη του Μάριου, η θέλησή του να τα καταφέρει και η αμέριστη στήριξη της οικογένειας και του κόσμου γύρω του δημιουργούν ένα πλαίσιο ασφάλειας και αισιοδοξίας. Η μητέρα του, η Εύη Βερρή, με κάθε της λέξη, δίνει αγάπη και δύναμη, γεμίζοντας την αγωνία και τη μοναξιά με ζεστασιά και ελπίδα.

Για το θέμα ανάρτησε και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο 18χρονος Μάριος με το σπάνιο σύνδρομο Alagille μεταμοσχεύθηκε σήμερα στο Τορίνο. Άλλη μια επιτυχής προσπάθεια – τώρα πλέον αισιοδοξούμε για την έκβαση του. Όλα πιστεύω θα πάνε καλά». Έτσι, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναδεικνύει την ιατρική επιτυχία, η συγκινητική και αυθεντική φωνή της μητέρας υπενθυμίζει την ανθρώπινη πλευρά της μάχης για ζωή — την αγωνία, την προστασία, την αγάπη και τη δύναμη που χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος και η οικογένειά του για να συνεχίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: 25 άτομα δηλητηριάστηκαν μετά από γεύμα σε δημοφιλές εστιατόριο

Συναγερμός σήμανε στη συνοικία Σίσλι της Κωνσταντινούπολης, όταν 25 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, παρουσιάζοντας συμπτώματα που παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση, μετά από...