ΕΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ: Συγκινεί τα λόγια της– Γροθιά στο στομάχι η ανάρτηση της (Φώτο)

Η Εριέττα Κούρκουλου βρέθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας στην Βέροια και το δώρο που δέχτηκε την έκανε να συγκινηθεί, ν’ αναρωτηθεί και τέλος να στείλει το δικό της μήνυμα για τα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όπως είναι γνωστό η ίδια διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα παιδιά.

«Είχα την τιμή να επισκεφθώ το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στην Βέροια. Τα παιδιά, γνωρίζοντας ότι θα γίνω σύντομα μητέρα, μου έγραψαν ένα τραγούδι για την μητρότητα. Καθώς άκουγα τις όμορφες φωνούλες τους, άρχισα να παρατηρώ τις λέξεις… «πονάει», «σπάει», «ο φόβος χτυπάει», «τρομάζει», «αμφιβολίες», «θεριώσανε τέρατα και πανοπλίες». Αυτές είναι οι λέξεις που έχουν συνδυάσει αυτά τα παιδιά με την μητρότητα. Ένα αφόρητο βάρος και μια ευθύνη που είναι σχεδόν απίθανο ένας γονιός να σηκώσει. Όμως κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να αισθάνεται βάρος. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να δικαιολογήσει την εγκατάλειψή του, ρίχνοντας το φταίξιμο στην ίδια του την ύπαρξη.
Όσο άκουγα τις λέξεις η καρδιά μου ράγιζε…


«Ευλογία», «θαύμα», «αγάπη», «ευτυχία»… αυτές είναι λέξεις που συνδυάζω εγώ με την μητρότητα.
Όσο σκληρό και αν είναι, αισθάνομαι τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω μια διαφορετική πραγματικότητα, γιατί αλλιώς θα ζούσα με την ψευδαίσθηση της δικής μου.
Δυστυχώς, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια. Υπάρχει σκοτείνια και ανάγκη εκεί έξω και όπου υπάρχει ανάγκη, οφείλουμε να την υπηρετούμε εμείς που γεννηθήκαμε τυχεροί. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Πρωτοβουλία για το Παιδί για την υπέροχη φιλοξενία! Ομάδες σαν την δική σας, μου δίνουν ελπίδα για ένα μέλλον με χαμογελαστά φατσάκια και γεμάτες καρδούλες».

Hot this week

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ: Στην Κύπρο για παράνομα τσιγάρα – Πάνω από 16% η κατανάλωση το 2025, σύμφωνα με έκθεση KPMG

Ανησυχητική εικόνα για την Κύπρο και συνολικά για την...

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΣΥΡΟΣ: Στάχτη και αυταπάρνηση στην Άμπελα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά-Πώς σώθηκε ηλικιωμένη

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

3ΜΗΝΟ ΒΡΕΦΟΣ: Δύο χρόνια άταφο – Στο θανατικό ανακριτή η απόφαση για το πότε θα ταφεί

Δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο ενός βρέφους μόλις...

Topics

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το απόγευμα της...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τέσσερις καλλιτέχνες παρουσιάζουν την immersive έκθεση «Take your broken heart, make it into art»

Τέσσερις δημιουργοί από την Κύπρο ενώνουν τις δυνάμεις τους...

Related Articles

Popular Categories