ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ «ΝΤΥΘΗΚΕ» ΣΤΟ ΑΣΠΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ-ΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (βίντεο)

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες που έρχονται τις τελευταίες ημέρες από τη Βραζιλία, , όπου σφοδρό κύμα ψύχους προκάλεσε χιονοπτώσεις, με δεκάδες πόλεις να ντύνονται στα «λευκά».

Η τελευταία φορά που έπληξε τη χώρα η κακοκαιρία ήταν πριν από 64 χρόνια το 1957, όταν καταγράφηκαν 1,3 μέτρα χιονιού στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα.  Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρσία Climatempo, τουλάχιστον σε 43 πόλεις εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Αύγουστο και ίσως σχηματιστεί πάγος στις πολιτείες του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, του Σάο Πάολο, του Μίνας Ζεράις και του Γκόιας.

Ειδικοί εκτιμούν πως ο παγετός μπορεί να προκαλέσει καταστροφές στις σοδειές καφέ, ζαχαροκάλαμου και πορτοκαλιών, που αποτελούν σημαντικό εξαγωγικό τομέα της χώρας. Οι κάτοικοι πάντως χαρήκαν γι’ το ασυνήθιστο γεγονός παρόλο που όλη αυτή η κλιματική αλλαγή πρέπει να μας προβληματίσει.

https://twitter.com/i/status/1420722790777380867

Hot this week

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: Από την πτώση του ελικοπτέρου στη Σίφνο – Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή-(Βίντεο)

Νέες εικόνες από τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από τη...

LADY’S MILE: Βούτηξε για να βρει το κινητό του και πνίγηκε – Παραλίγο τραγωδία και για δεύτερο 27χρονο

Μια βουτιά στη θάλασσα για ένα κινητό τηλέφωνο εξελίχθηκε...

LADY’S MILE: 27χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του – Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Τραγική κατάληξη είχε η εξόρμηση στη θάλασσα για έναν...

Topics

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Υπέκυψε στα τραύματά της 82χρονη μετά από τροχαίο

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε στις αρχές...

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Μέχρι το Κακουργιοδικείο ο 51χρονος μοναχός – Τι έκρινε το Δικαστήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος φυγοδικίας...

Related Articles

Popular Categories