Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
7 C
Cyprus

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Επιλέγουν ηθοποιούς σύμφωνα με τους ακόλουθους τους στο διαδίκτυο-Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Ηθοποιών

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ανακοίνωση του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών, για ηθοποιούς που συμμετέχουν σε casting για τηλεοπτικές σειρές της επόμενης σεζόν.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι συντελεστές των casting ζητούν από τους ηθοποιούς, εκτός από το βιογραφικό τους σημείωμα, τον αριθμό… των ακόλουθους τους στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ύστερα από μαρτυρίες μελών μας, υπέπεσε στην αντίληψη του σωματείου μας πως σε κάποια casting για τηλεοπτικές σειρές της επόμενης σαιζόν, οι υπεύθυνοι της εν λόγω διαδικασίας, ζητάνε από τους υποψήφιους ηθοποιούς, εκτός από το βιογραφικό τους σημείωμα, τον αριθμό των followers που διαθέτουν στα social media.

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως ο αριθμός των followers στα social media δεν μπορεί επ ουδενί ν’ αποτελεί κριτήριο επιλογής ενός ηθοποιού για την εργασία του και καμία σχέση δεν έχει με την καλλιτεχνική διαδικασία. Δεν μπορεί η ψηφιακή εικόνα ενός ηθοποιού και ο τρόπος που αυτή διατίθεται ηλεκτρονικά, να επηρεάζει το αναφαίρετο δικαίωμα του στην εργασία. Αυτό προσβάλει την ανθρώπινη αυτοδιάθεση της καθεμίας και του καθενός εργαζόμενου, να ορίζει δίχως φόβο τη διαδικτυακή του παρουσία, εφόσον φυσικά επιθυμεί να έχει. Στην εποχή της εμπορευματοποίησης των πάντων είναι σαφές ότι ανακουφίζει την εξουσία της εκάστοτε εργοδοσίας να αξιολογούμαστε με νούμερα και στατιστικές.

Να είμαστε αντί για εργαζόμενοι καλλιτέχνες, εταιρείες και μηχανισμοί εκπλήρωσης προωθητικών ενεργειών που ωφελούν πάνω απ’ όλα τους ίδιους και τους μελλοντικούς πελάτες τους, τις διαφημιστικές εταιρίες. Καλούμε όλες και όλους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά casting και γίνονται μάρτυρές τέτοιων απαξιωτικών συμπεριφορών για το σύνολο του επαγγέλματος, να απευθύνονται κατευθείαν στο σωματείο τους. Μόνο εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι ηθοποιοί, μπορούμε και οφείλουμε, να προστατέψουμε την εργασία μας από την υποβάθμιση που η εποχή επιβάλλει στη ζωή και στη τέχνη μας».

Hot this week

JOHN CHRISTODOULOU: Απεβίωσε ο πατέρας του Κύπριου επιχειρηματία – Η ανακοίνωση του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών

Ο Θεοφάνης Χριστοδούλου, πατέρας του Κύπριου‑γεννημένου Βρετανού επιχειρηματία και...

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια το σχέδιο χορηγιών Θυμέλη-Στήριξη από Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή -(Βίντεο)

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Ροή, Βαλεντίνα Σοφοκλέους, κατήγγειλε...

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Έκλεισε με «Πέρας» και ατέλειωτο πάρτι-(Φώτο)

Τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική, χορό και τέχνη ζωντάνεψαν...

ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η Αρχή κατά της Διαφθοράς δεν θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη έρευνα-Η ανακοίνωση

Η Αρχή κατά της Διαφθοράς ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πυκνές χιονοπτώσεις στο Τρόοδος – Μαγεία στα λευκά τοπία (Βίντεο)

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις στο Τρόοδος. Από τα...

Topics

JOHN CHRISTODOULOU: Απεβίωσε ο πατέρας του Κύπριου επιχειρηματία – Η ανακοίνωση του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών

Ο Θεοφάνης Χριστοδούλου, πατέρας του Κύπριου‑γεννημένου Βρετανού επιχειρηματία και...

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Έκλεισε με «Πέρας» και ατέλειωτο πάρτι-(Φώτο)

Τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική, χορό και τέχνη ζωντάνεψαν...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πυκνές χιονοπτώσεις στο Τρόοδος – Μαγεία στα λευκά τοπία (Βίντεο)

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις στο Τρόοδος. Από τα...

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Σκέψη για πλήρη κατάργηση του Φορέα – Διασφαλίζει τη στήριξη των φοιτητών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα στη...

ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ: Γεμίζουν τα φράγματα και φέρνουν χαμόγελα στους κατοίκους-(Φωτο-Βίντεο)

Αναγκαία «ανάσα» για τον τόπο μας αποτέλεσαν οι βροχοπτώσεις...

Related Articles

Popular Categories