ΑΜΑΛ: «ENNIAXΡΟΝΗ» ΚΟΥΚΛΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (φώτο)

Η κούκλα ύψους 3,5 μέτρων που ονομάζεται Αμάλ  θα… περπατήσει 8.000 χιλιόμετρα για να φωτίσει ιστορίες εκατομμυρίων παιδιών-προσφύγων. Ξεκίνησε από το Γκαζιαντέπ, στα σύνορα της χώρας της με την Τουρκία, για να φτάσει στην Ελλάδα και να συνεχίσει στην Ευρώπη μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μικρή Αμάλ ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Συρία, διέσχισε την Τουρκία, βρέθηκε στη Χίο, διασχίζει την Ελλάδα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στη Βρετανία αναζητώντας τη μητέρα της. Συγκεκριμένα το Walk είναι ένα φεστιβάλ τέχνης που διασχίζει οκτώ χώρες. Αυτό το διεθνές project συσπειρώνει καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη, που δημιουργούν μια βραδιά υποδοχής της εννιάχρονης κούκλας Αμάλ. Το μήνυμά της προς όλο τον κόσμο είναι «Μη μας ξεχνάτε». Ξεκίνησε από τις 7 Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, σε κάθε χωριό, περιοχή ή πόλη που επισκέπτεται, η μικρή Αμάλ γίνεται δεκτή με νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες, δραστηριότητες της κοινότητας σε όλη την πόλη, αλλά και με ξεχωριστές συναντήσεις.

 

Hot this week

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΜΑΡΙΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Να κοιμηθούμε αγκαλιά» με διεθνή αέρα– Η Κύπρια φωνή πίσω από το «Sei Solo Tu»

Μια διεθνής μουσική σύμπραξη φέρνει την Κύπρια καλλιτέχνιδα στο...

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ: Η θάλασσα δεν έχει ωράριο – Ώρα για βάρδιες στις παραλίες της Κύπρου. Ποιος έχει την ευθύνη;

Κάθε καλοκαίρι, με την άνοδο της θερμοκρασίας, οι παραλίες...

Topics

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Το φως των ματιών μας – Η ιστορία και ο συμβολισμός της

Σήμερα, 26 Ιουλίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη...

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΑΤΗΣ: Ψεύτικα SMS και email κλέβουν προσωπικά στοιχεία – Πώς να προστατευτείτε

Νέα μορφή διαδικτυακής απάτης βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο...

Related Articles

Popular Categories