ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: Έφυγε από τη ζωή ο ποινικολόγος που σημάδεψε τη νομική και δημόσια ζωή της Ελλάδας

Απεβίωσε σήμερα το πρωϊ σε ηλικία 74 ετών ο γνωστός διακεκριμένος Έλληνας ποινικολόγος, μετά από μακρά μάχη με την υγεία του. Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας, όπου και διασωληνώθηκε λόγω επιδείνωσης της κατάστασής του.

Γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1951 στην Πετρούπολη Αττικής, ο Αλέξης Κούγιας σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος το 1974, αναλαμβάνοντας σημαντικές υποθέσεις που τον καθιέρωσαν στον χώρο της ποινικής δικηγορίας. Στην προσωπική του ζωή, ο Κούγιας αντιμετώπισε σημαντικές δοκιμασίες. Σε ηλικία 32 ετών, παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, η οποία, λίγους μήνες μετά τον γάμο τους, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα. Το γεγονός αυτό τον συγκλόνισε βαθιά, οδηγώντας τον να ζήσει για δέκα χρόνια σε ξενοδοχείο.

Ο Αλέξης Κούγιας αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη στον νομικό κόσμο, ενώ η προσωπική του ζωή χαρακτηρίστηκε από έντονες στιγμές και δοκιμασίες.

Το 2001, ο Κούγιας παντρεύτηκε το μοντέλο και παρουσιάστρια Εύη Βατίδου. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Χρήστο και τη Μάιρα. Ο γάμος τους διήρκεσε έως το 2007. Το 2022, διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και υποβλήθηκε σε θεραπείες. Παρά τις προσπάθειες, η υγεία του επιδεινώθηκε, οδηγώντας τελικά στον θάνατό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: 58χρονης διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού – Συνελήφθη ο 44χρονος γαμπρός της για σεξουαλική κακοποίηση

Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εξέδωσε το Δικαστήριο, ενώ τεκμήρια και...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δύο συλλήψεις για απόπειρα ληστείας σε τράπεζα – Υπό κράτηση και για το χρυσοχοείο

Δύο πρόσωπα ηλικίας 41 και 42 ετών συνελήφθησαν από...

Topics

ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ: 8 χρόνια φυλάκιση σε 30χρονο – Καταδίκη μετά από εκδίκαση της υπόθεσης

Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου...

Related Articles

Popular Categories