ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Οι άλλοτε κάτοικοι του διοργανώνουν προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Φανούριου

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές , έστω και  σαν περαστικοί με πόνο ψυχής,  ανήμερα της γιορτής του θαυματουργού Αγίου Φανουρίου, με πρωτοβουλία της Κίνησης και σε συνεργασία με τα Λεωφορεία «Λάμπουσα», οι άλλοτε κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Κερύνειας διοργανώνουν και φέτος υπό κατοχή,  προσκύνημα στη σπηλιά του Αγίου Φανουρίου. 

Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  27 Αυγούστου 2023, ώρα 6.00 μ.μ. ενώ θα τελεστεί έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου παράκληση από ιερείς, όπως έγινε και τις προηγούμενες χρονιές. Όπως είναι γνωστό το εκκλησάκι μετατράπηκε σε γκαλερί και απαγορεύεται η είσοδος σε προσκυνητές). Στη συνέχεια, όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν σε σύντομες επισκέψεις στα χωριά της περιοχής :  Πέλλαπαϊς ή  Λάπηθος-Καραβάς ( Μονή Αχειροποιήτου), που  τώρα μετατράπηκε σε  στρατόπεδο. Το λιμανάκι της Κερύνειας θα είναι ο τελευταίος προορισμός και ο χώρος συνάντησης όλων για την επιστροφή. (Το παρόν πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί, αναλόγως των συμμετεχόντων.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:  Χώρος αναχώρησης:  Χώρο στάθμευσης του υπουργείου Εσωτερικών απέναντι από την ΠΑΣΥΔΥ.

Ώρα αναχώρησης:   4:00 μ.μ.   –  ΤΙΜΗ : €10. 

ΛΕΜΕΣΟΣ:  Χώρος αναχώρησης: Χώρος στάθμευσης  κρεαταγοράς ΜΕΛΗΣ  (κυκλικός κόμβος Λινόπετρας).                       

Ώρα αναχώρησης:  2:30 μ.μ.  – ΤΙΜΗ : €17 (Οικονόμος Πέτρου 99572485)

ΛΑΡΝΑΚΑ:  Χώρος αναχώρησης: ΝΕΟ Γ.Σ.Ζ.   

Ώρα αναχώρησης:  3:00 μ.μ.  –   ΤΙΜΗ: €17

   Για κρατήσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε:

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ «ΛΑΜΠΟΥΣΑ»  ΤΗΛ.: 99635428 (Κυρ. Σωτήρη Καλή)

Διευκρινίζεται ότι ο κάθε επιβάτης πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του,  πόσιμο νερό, σάντουιτς, ξηρή τροφή κ.α.. Οι προσκυνητές  πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ανώμαλα και απόκρημνα βράχια της περιοχής. Σε περίπτωση ατυχήματος την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο ίδιος. Στους νέους που θα ταξιδέψουν μαζί μας θα δοθεί αναμνηστική εικόνα του Αγίου Φανουρίου. Σε δεκαπέντε  (άπορους) μαθητές που θα τηλεφωνήσουν πρώτοι στο 99685983  ( κ. Κλεάνθη)  θα παραχωρηθεί ΔΩΡΕΑ εισιτήριο. Ο κάθε επιβάτης που θα ταξιδέψει με το λεωφορείο, πρέπει απαραίτητα  να είναι καθήμενος και  συνεπής στην ώρα αναχώρησης του λεωφορείου.

Εκ μέρους της Κίνησης: ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ  Τηλ.: 99685983

[email protected] 


Hot this week

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Το μήνυμα της μετάνοιας και της αυτοκριτικής

Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί την πιο κατανυκτική και ουσιαστική...

ΓΙAΝΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το μεγάλο στοίχημα της εμπιστοσύνης κράτους–πολιτών-Με αφορμή τις αποκαλύψεις Δρουσιώτη

Ο Γιάννος Γεωργιάδης, Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του Γραφείου...

ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ: Πολίτες και ΟΥΚ ένωσαν δυνάμεις για τα παιδιά με καρκίνο στη Βουλιαγμένη-(Φώτο-Βίντεο)

Το στοίχημα που είχε θέσει ο ευρωβουλευτής Λούκας Φουρλάς...

ΙΡΑΝ-ΤΡΑΜΠ: Απειλές και διεκδικήσεις για το Στενό του Ορμούζ-Διορία μέχρι την Τρίτη

Το Ιράν ζητά αποζημίωση για να ανοίξει ξανά το...

32ΧΡΟΝΟΣ: Εκτινάχθηκε από μοτοσικλέτα – Βαριά τραυματισμένος ο νεαρός οδηγός

Σοβαρά τραυματίστηκε 32χρονος οδηγός μοτοσικλέτας γύρω στις 13:00, όταν,...

Topics

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Το μήνυμα της μετάνοιας και της αυτοκριτικής

Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί την πιο κατανυκτική και ουσιαστική...

32ΧΡΟΝΟΣ: Εκτινάχθηκε από μοτοσικλέτα – Βαριά τραυματισμένος ο νεαρός οδηγός

Σοβαρά τραυματίστηκε 32χρονος οδηγός μοτοσικλέτας γύρω στις 13:00, όταν,...

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ: Διαμαρτυρία αύριο έξω από τη Βουλή – Εκατοντάδες έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΦΑΓΗ ΖΩΩΝ: Διαμαρτυρία vegan ακτιβιστών στο Σύνταγμα κατά της σφαγής των αρνιών-(Φώτο)

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα vegan ακτιβιστές...

Related Articles

Popular Categories