VIVIENNE WESTWOOD: H NEA AIΣΘΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΑ

Εμπνευσμένη από το έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Φρανσουά Μπουσέ είναι η νέα συλλογή της Vivienne Westwood για το για το φθινόπωρο/ χειμώνα του 2021. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τον πίνακα «Δάφνις και Χλόη» που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης το 1743.

Ο Φρανσουά Μπουσέ (1703- 1770) ήταν Γάλλος ζωγράφος, αντιπροσωπευτικός του ροκοκό, γνωστός για τους ειδυλλιακούς και ηδονικούς πίνακές του σε κλασικά θέματα και για τις διακοσμητικές αλληγορίες του που παρίσταναν τις τέχνες ή τα αγροτικά επαγγέλματα. Ανοιχτά ερωτικό, το «Δάφνις και Χλόη» διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα έργα του καθώς απεικονίζει ένα ημίγυμνο ζευγάρι σε μια αισθησιακή αγκαλιά.

Ο συγκεκριμένος πίνακας εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια από τις συλλογές της Westwood το 1990, τυπωμένος τότε σε έναν από τους εμβληματικούς κορσέδες της σχεδιάστριας. Τριάντα ένα χρόνια αργότερα, το έργο εξακολουθεί να εμπνέει την Westwood και γίνεται η βασική πηγή έμπνευσης για τη νέα της συλλογή.

Η νέα συλλογή είναι κατασκευασμένη «από υλικά που έχουν μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον» – όπως ανακυκλωμένο τζιν, «forest positive» βισκόζη και οργανικά μετάξια, τα κομμάτια της συλλογής ακολουθούν πιστά τη δέσμευση του οίκου για βιωσιμότητα. «Στόχος μας είναι να δημιουργούμε ρούχα με διάρκεια», αναφέρει η δήλωση του οίκου Vivienne Westwood.

Hot this week

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποια είναι τα αίτια αυτού του σκληρού διαχρονικού προβλήματος

Τα αδέσποτα σκυλάκια αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα και...

1Η ΙΟΥΛΙΟΥ: Νέο τέλος 3€ στα δέματα από Temu και Shein – Πώς μπορούν οι καταναλωτές να αποφύγουν τις επιπλέον χρεώσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά σε νέα αυστηρότερη πολιτική για...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τους κινδύνους των κλειστών αυτοκινήτων

Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο – Έρευνες για εγκλωβισμένα άτομα-(Βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΒΟΛΟ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω κινητοποίησης για μετονομασία λεωφόρου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ το απόγευμα...

Topics

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο – Έρευνες για εγκλωβισμένα άτομα-(Βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας...

ΠΑΦΟΣ: Αμοιβή 5.000 ευρώ για τον εντοπισμό όσων ευθύνονται για τις δηλητηριάσεις σκύλων στην Αμαργέτη

Αγανάκτηση προκαλούν τα συνεχιζόμενα περιστατικά δηλητηριάσεων σκύλων στην κοινότητα...

Related Articles

Popular Categories