UEFA: «Αφαιρεί» τον τελικό του Champions League από την Αγία Πετρούπολη – Θα γίνει στο Παρίσι

Η UEFA συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση των ανώτατων μελών του διοικητικού συμβουλίου της την Παρασκευή, αφού αποφάσισε να αφαιρέσει από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας τη διοργάνωση του εφετινού τελικού του Champions League, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είχε αντισταθεί ως τώρα στη λήψη αυτού του μέτρου, ακόμη και μετά την αναγνώριση δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως ”ανεξάρτητες δημοκρατίες”. Τελικά η UEFA έλαβε την παραπάνω απόφαση μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας νωρίς την Πέμπτη.

Ο τελικός επρόκειτο να διεξαχθεί στις 28 Μαϊου στο στάδιο Κριστόφσκι που χτίστηκε πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και χρηματοδοτήθηκε από τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom, μεγάλο χορηγό της UEFA από το 2012. Το 2021, η UEFA πρόσθεσε τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξάντερ Ντιουκόφ, στο διοικητικό συμβούλιο της, γνωστό ως Εκτελεστική Επιτροπή. Δεν είναι σαφές εάν ο Ντιούκοφ θα παραστεί στη συνάντηση, η οποία θα γίνει μέσω βιντεοκλήσης. Η UEFA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Σλοβένος πρόεδρος της, Aλεξάντερ Τσέφεριν, αποφάσισε να συγκαλέσει τη συνάντηση «μετά την εξέλιξη της κατάστασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες. Η UEFA συμμερίζεται τη σημαντική ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση ασφάλειας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και καταδικάζει σθεναρά τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση. Οι εικασίες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα σχετικά με πιθανές τοποθεσίες για τον τελικό, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να ζητούν να διεξαχθεί στο Λονδίνο.

Πηγή: New York Times

Hot this week

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Νέο τροχαίο στον Στρόβολο – Μοτοσικλετιστής στο νοσοκομείο, ανησυχία για την οδική ασφάλεια

Η κυκλοφορία στη Λευκωσία φαίνεται να δοκιμάζει σοβαρά τα...

ANNE HATHAWAY: Ανακοίνωσε τρίτη εγκυμοσύνη – Η δύσκολη διαδρομή της μέχρι τη μητρότητα

Η Anne Hathaway αποκάλυψε πως περιμένει το τρίτο της...

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΠΡΟΥ: Τέσσερα θαλάσσια είδη που συναντούμε -Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση επαφής

Με την αύξηση της θερμοκρασίας και την έναρξη της...

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Σε 24ωρη απεργία 7.500 εργαζόμενοι για τις συλλογικές συμβάσεις

Περίπου 7.500 ωρομίσθιοι εργαζόμενοι του Δημοσίου κατέρχονται σε 24ωρη...

Topics

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Σε 24ωρη απεργία 7.500 εργαζόμενοι για τις συλλογικές συμβάσεις

Περίπου 7.500 ωρομίσθιοι εργαζόμενοι του Δημοσίου κατέρχονται σε 24ωρη...

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Οι τομείς που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις

Ανάμεσα στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: Μια ξεχωριστή αμερικανική πρόκληση από την Jeep

To Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου, η καλοκαιρινή ποδοσφαιρική διοργάνωση που...

Related Articles

Popular Categories