TZANΑΤΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός-«Έφυγε αλλά θα είναι μαζί μας…»

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τζανάτος Τσιμάρας. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής.

«Έφυγε αλλά θα είναι μαζί μας. Καλό κατευόδιο Τσιμάρα γενναίε»

O Τσιμάρας Τζανάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου (Σχολή Σταυράκου), Θέατρο (Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη) και Ιστορία της Τέχνης (Ε. Βακαλό). Ο Τζανάτος Τσιμάρας δούλεψε αρχικά σαν ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Από τα μέσα του ΄90 αποσύρθηκε για να επιστρέψει το 2012 -κατ΄ εξαίρεση- επί σκηνής.

Παράλληλα, από το 1985 εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός μουσικών εκπομπών και λόγου (Ράδιο 5, Τικ-Τακ FM, ΕΡΑ 2, ΕΡα Sport, Planet) αλλά και ως δημοσιογράφος σε έντυπα και περιοδικά (Εξουσία, Κλικ, Metropolis Press, Music.gr, κ.ά). Ασχολήθηκε με το σενάριο και την στιχουργία/ποίηση. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση είτε στην αρχισυνταξία εκπομπών είτε ως κειμενογράφος ( Εκατομμυριούχος, Αδύναμος Κρίκος, κ.ά).

Ως θεατρικός συγγραφέας εμφανίστηκε το 2004 με το κείμενο Έξοδος στο έργο «Ονείρου Οδύσσεια» (Δ. Δημητριάδη, Ν. Δήμου, Μ. Πολιτοπούλου, Ε. Πέγκα) που ανέβηκε στο Κ.Θ.Β.Ε (εκδ. Univercity Press) και το Μαζί Ποτέ το 2009 στο Κινητήρας Studio (βασισμένο στην ταινία του Φατίχ Ακίν Gegen die Wand/Head On), και τα δύο σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη και την ομάδα DameBlanche. Tον Μάιο του 2013 παρουσιάστηκε στις «Αναγνώσεις» του Εθνικού Θεάτρου το έργο του Εκκρεμότητα σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα με την ομάδα Nova Melancholia.

Τον Δεκέμβριο του 2013 σε επαφή με κρατουμένους οροθετικούς και χρήστες των φυλακών Κορυδαλλού και την Μ.Κ.Ο ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ, παρουσιάστηκε το έργο του Κ, που γράφτηκε για να παιχτεί από τους ίδιους τους κρατούμενους στον χώρο της φυλακής. Τον Μάρτιο του 2014 η Εκκρεμότητα παρουσιάστηκε στο Λονδίνο από το Theater Lab Company της Αναστασίας Ρεβή σε μετάφραση Έλσης Σακελλαρίδου με τον τίτλο Suspense σε σκηνοθεσία Jason Warren σε μορφή μονολόγου.

Το έργο του “H δεσποινίς Δυστυχία” παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο 2014 στις Αναγνώσεις του Θεάτρου Τέχνης– Κ. Κουν σε σκηνοθετική επιμέλεια Άσπας Τομπούλη. Η Εκκρεμότητα/Suspense (εκδ. ΗΡΟΔΟΤΟΣ) ανέβηκε ως ολοκληρωμένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα/Nova Melancholia στις 17 Νοεμβρίου του 2014 στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ.

Hot this week

ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Πέντε ακατάλληλα σχολικά λεωφορεία συνέχιζαν δρομολόγια – τα πιο αξιόπιστα σε άλλες επαρχίες

Σοβαρά ζητήματα ασφάλειας στις μαθητικές μεταφορές φέρνει στο φως...

ΚΙΤΙ: Εντοπίστηκε νεκρός ηλικιωμένος στη θάλασσα – Εξετάζονται οι συνθήκες θανάτου

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης ηλικιωμένος άνδρας σε...

Topics

ΚΙΤΙ: Εντοπίστηκε νεκρός ηλικιωμένος στη θάλασσα – Εξετάζονται οι συνθήκες θανάτου

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης ηλικιωμένος άνδρας σε...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η ψυχραιμία χάθηκε στη διαδρομή – ένταση στον δρόμο με αφορμή παρ’ ολίγον σύγκρουση-(Βίντεο)

Στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στη Λεμεσός καταγράφηκε νέο...

ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Αυτά που λίγοι επιλέγουν, αλλά όλοι τα χρειάζονται

Τα εργατικά ατυχήματα εξακολουθούν να αποτελούν σημαντική πρόκληση για...

Related Articles

Popular Categories