Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 2026
6.1 C
Cyprus

TIKTOK: Απαγορεύτηκε η χρήση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Για λόγους ασφαλείας δεν θα χρησιμοποιείται από το προσωπικό της

Το Γραφείο Επιτρόπου Επικοινωνιών ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολούθησε το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και απαγόρευσε στο προσωπικό να χρησιμοποιεί την κινεζική εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok για λόγους ασφαλείας.

Με ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από όλο το προσωπικό να αφαιρέσει το TikTok από τις επίσημες συσκευές του οργανισμού. Οι υπάλληλοι που εργάζονται στην Επιτροπή πρέπει, επίσης, να αφαιρέσουν την εφαρμογή και από τις προσωπικές τους συσκευές εάν αποθηκεύουν εκεί οποιοδήποτε περιεχόμενο που σχετίζεται με την εργασία.

«Για να προστατεύσει τα δεδομένα της Επιτροπής και να αυξήσει την κυβερνοασφάλειά της, το εταιρικό διοικητικό συμβούλιό της αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή TikTok σε εταιρικές συσκευές και προσωπικές συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στην υπηρεσία φορητών συσκευών της Επιτροπής», ανέφερε το email που στάλθηκε στο προσωπικό το πρωί της Πέμπτης.

Οι υπάλληλοι πρέπει να απεγκαταστήσουν τη δημοφιλή εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο πριν από τις 15 Μαρτίου. Εάν το TikTok εξακολουθεί να είναι εγκατεστημένο στη συσκευή, οι χρήστες δεν θα μπορούν να φέρουν το τηλέφωνο, το φορητό υπολογιστή ή το tablet τους στο «εταιρικό περιβάλλον». Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Οι κυβερνήσεις στη Δύση ανησυχούν όλο και περισσότερο για το γεγονός ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας –ανάμεσά τους η TikTok– βοηθούν το καθεστώς του Πεκίνου να συγκεντρώσει τεράστιο όγκο δεδομένων χρηστών, ιδιαίτερα ευαίσθητων πολιτικών πληροφοριών και πληροφοριών ασφαλείας. Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία διαδικτύου ByteDance, ενημέρωσε την πολιτική απορρήτου του και επιβεβαίωσε ρητά ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας που εδρεύουν στην Κίνα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών.

Προηγούμενες αναφορές έδειξαν, επίσης, ότι το TikTok ενδέχεται να είχε μεταφέρει δεδομένα Αμερικανών χρηστών σε διακομιστές που εδρεύουν στην Κίνα. Η TikTok επισημαίνει στους καταναλωτές ότι δεν έχει δώσει ποτέ στην κυβέρνηση της Κίνας πρόσβαση στα δεδομένα τους. Ωστόσο, ως κινεζική εταιρεία που υπόκειται στην κινεζική νομοθεσία, η εταιρεία πρέπει να συνεργάζεται με τις δραστηριότητες πληροφοριών της Κίνας. Οι ΗΠΑ, όπου το TikTok υφίσταται πίεση εδώ και μερικά χρόνια, κινήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 για να απαγορεύσουν την εφαρμογή από όλες τις ομοσπονδιακές κυβερνητικές συσκευές. Αρκετά κράτη έχουν επίσης εφαρμόσει τους δικούς τους περιορισμούς.

H Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας σάς συμβουλεύει:

  1. Ελέγξετε τις ρυθμίσεις και κάντε το λογαριασμό σας ιδιωτικό και όχι δημόσιο.
  2. Ο λογαριασμός σας να δέχεται μηνύματα μόνο από φίλους.
  3. Χρησιμοποιείτε antivirus για κινητά.
  4. Μην επιτρέπετε σε άλλους χρήστες να κατεβάζουν τα βίντεό σας.
  5. Χρησιμοποιήστε σύνδεση με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).
  6. Δίνετε μεγάλη προσοχή στους συνδέσμους (links).

Hot this week

Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΟΠΗΚΕ: Διαμαρτυρία της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών έξω από το Προεδρικό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό προγραμματίζει η Παγκύπρια...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Τα μεταξωτά φουλάρια του Κυπρίου σχεδιαστή στο Μουσείο του Λούβρου

Σημαντική διεθνή παρουσία καταγράφει ο Κύπριος σχεδιαστής υφασμάτων μόδας...

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ: Εκδήλωση για τη συμπερίληψη στη Λεμεσό

Μια όμορφη πρωτοβουλία με κοινωνικό χαρακτήρα αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος...

Topics

Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΟΠΗΚΕ: Διαμαρτυρία της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών έξω από το Προεδρικό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό προγραμματίζει η Παγκύπρια...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Τα μεταξωτά φουλάρια του Κυπρίου σχεδιαστή στο Μουσείο του Λούβρου

Σημαντική διεθνή παρουσία καταγράφει ο Κύπριος σχεδιαστής υφασμάτων μόδας...

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ: Εκδήλωση για τη συμπερίληψη στη Λεμεσό

Μια όμορφη πρωτοβουλία με κοινωνικό χαρακτήρα αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος...

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Ένα τροχαίο «έκοψε» την κυκλοφορία στη Λεωφόρο- (Βίντεο)

Ένα μόνο τροχαίο το μεσημέρι στη Λεωφόρο Αγλαντζιάς, κοντά...

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Κλείσιμο δημοτικών χώρων στάθμευσης λόγω ΟΠΑΠ Μαραθωνίου 2026

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής του...

Related Articles

Popular Categories