Το κινεζικό Tianwen-1 βρίσκεται εδώ και ένα έτος σε τροχιά γύρω από τον Άρη και η κινεζική διαστημική υπηρεσία CNSA ανακοίνωσε πρόσφατα πως φωτογράφησε επιτυχώς ολόκληρη την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.
Η αποστολή Tianwen-1 αποτελείται από έξι συνολικά στοιχεία, ένα orbiter, δύο κάμερες, ένα lander, μία κάμερα απομακρυσμένης πρόσβασης και το Zhurong rover.Το orbiter χρειάστηκε 1.344 τροχιές γύρω από τον Άρη για να καταφέρει να καταγράψει φωτογραφίες από ολόκληρη την επιφάνεια, τη στιγμή που το Zhurong εξερευνούσε την επιφάνεια.
Οι φωτογραφίες αποκάλυψαν τη γεωλογική ποικιλία του Άρη, με αμμόλοφους, κρατήρες, αρχαία ηφαίστεια και βραχώδη τοπία. Συνολικά, το probe συνέλλεξε 1.040 gigabytes επιστημονικών δεδομένων τα οποία η CNSA έχει κάνει διαθέσιμα στους επιστήμονες για μελέτη. Η CNSA τώρα σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη για το 2033, με τελικό στόχο την ανάπτυξη μόνιμης παρουσίας του ανθρώπου σε μία βάση εκεί. Το χρονοδιάγραμμα φαίνεται να είναι μικρότερο από αυτό της NASA η οποία σκοπεύει να στείλει αστροναύτες στον Άρη στα τέλη του της δεκαετίας του ‘30 ή στις αρχές του 2040.