TΗΕ DOLL FACTORY EUROPE: OI KOYKΛΕΣ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Η εταιρεία The Doll Factory Europe, με έδρα μιας μικρής πόλης της ανατολικής Ισπανίας, κυκλοφόρησε μια συλλογή που αποτελείται έξι κούκλες με σύνδρομο Down. Το 95% των συγκεκριμένων κούκλων εξάγεται σε άλλες χώρες.

Η κούκλα δημιουργήθηκε όταν ορισμένοι αγγειοπλάστες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον πηλό των βουνών της περιοχής για να δημιουργήσουν παιδικά παιχνίδια. Έτσι, δημιουργήθηκε το «πρώτο εργοστάσιο κούκλων της χώρας», όπως το περιγράφουν ορισμένοι. Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, η πόλη Όνιλ της Βαλένθια βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά επειδή έχει κατορθώσει να παντρέψει αριστοτεχνικά τη συμπεριληπτικότητα με την ποιότητα κατασκευής.

Στη χώρα ζουν περίπου 7.500 άνθρωποι και υπάρχουν 38 εργοστάσια παιχνιδιών. Βρέθηκε στα ισπανικά πρωτοσέλιδα στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, όταν μια τοπική συλλογή με τέσσερις κούκλες με Σύνδρομο Down κέρδισε το –περιζήτητο στη χώρα- βραβείο του «παιχνιδιού της χρονιάς».

Οι κούκλες, δύο αγόρια και δυο κορίτσια με διαφορετικά χρώματα δέρματος, κυκλοφόρησαν από την εταιρεία Minilad. «Ήμασταν επιφυλακτικοί στην αρχή», δήλωσε στον Guardian η Βικτόρια Ορούνιο, διευθύντρια του τμήματος marketing της εταιρείας. «Όμως οι αντιδράσεις μάς εξέπληξαν. Ήταν πολύ θετικές».

Η κούκλα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, όχι μόνο σε εκείνα που έχουν γεννηθεί με Σύνδρομο Down. «Μερικές φορές το αγνοούμε, αλλά το παιχνίδι με κούκλες είναι μια πολύ σημαντική και δομική εμπειρία για τα παιδιά», εξηγεί η Ορούνιο. «Μπορούν να δουν διαφορετικές πραγματικότητες, και να τις αντιληφθούν ως κανονικές».

Το ενδιαφέρον για τις κούκλες με σύνδρομο Down έχει εκτοξευθεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Φέτος, παράχθηκαν τουλάχιστον τρεις τύποι τέτοιων κούκλων, από διαφορετικές εταιρείες, σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

Hot this week

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Το νέο μέτρο απέναντι στην παραβατικότητα

Κάμερες σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές εξετάζει...

ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Καμπανάκι» για τη στελέχωση-Ενίσχυση εδώ και τώρα για να καλυφθούν τα κενά

Την ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω η Πολιτική Άμυνα, ώστε...

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τραγωδία με 4χρονο παιδί – Έπεσε στην πισίνα και έχασε τη ζωή του, η 45χρονη μητέρα καθάριζε το σπίτι

Τραγωδία σημειώθηκε στο Καζάφανι στην περιοχή της Κερύνειας, όταν...

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: Από την Αστυνομία για κοινή οχληρία και διασάλευση της ειρήνης-(Φώτο)

Η Αστυνομία αναζητεί το εικονιζόμενο πρόσωπο, στο πλαίσιο διερεύνησης...

Topics

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Το νέο μέτρο απέναντι στην παραβατικότητα

Κάμερες σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές εξετάζει...

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: Από την Αστυνομία για κοινή οχληρία και διασάλευση της ειρήνης-(Φώτο)

Η Αστυνομία αναζητεί το εικονιζόμενο πρόσωπο, στο πλαίσιο διερεύνησης...

Η ΕΚΟ στο πλευρό των εθελοντών του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, η ΕΚΟ...

ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: «Θέλουμε να προχωρήσει και ο δεύτερος πυλώνας» – Πότε αρχίζει η συζήτηση

Ο δεύτερος πυλώνας της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης βρέθηκε στο επίκεντρο...

Related Articles

Popular Categories