Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
5.8 C
Cyprus

ΣΙΔΝΕΪ: Πατέρας και γιος οι δύο δράστες που σκόρπισαν τον θάνατο- (Βίντεο)

- Advertisement -

Πατέρας και γιος είναι οι δράστες που σκόρπισαν τον θάνατο σε 12 ανθρώπους, βυθίζοντας στο πένθος την Αυστραλία και μετατρέποντας την παραλία Μποντάι σε σκηνικό τρόμου.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το ειρηνικό φεστιβάλ στην παραλία Μποντάι μετατράπηκε σε λουτρό αίματος. Λίγο μετά τις 6:47 μ.μ., η παραλία και οι γύρω δρόμοι γέμισαν πανικό. Αθώοι πολίτες έτρεχαν αλλόφρονες για να σωθούν, την ώρα που πυροβολισμοί αντηχούσαν σε όλη την περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο άνδρες –πατέρας και γιος– βγήκαν από όχημα στην Campbell Parade και μέσα σε περίπου δέκα λεπτά άνοιξαν πυρ στο συγκεντρωμένο πλήθος, ρίχνοντας περίπου 50 σφαίρες.

Οι αυστραλιανές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για 50χρονο πατέρα και τον 24χρονο γιο του, με τον νεότερο να έχει αναγνωριστεί ως ο Naveed Akram, κάτοικο Bonnyrigg στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ. Βίντεο από κοντινό κτίριο τους δείχνει να περπατούν ήρεμα πάνω σε πεζογέφυρα προς τον χώρο των εορταστικών εκδηλώσεων, εικόνα που σοκάρει.

https://twitter.com/i/status/2000140115612766644

Τα όπλα που κρατούσαν έμοιαζαν ημιαυτόματα, ενώ γεμιστήρες ήταν διάσπαρτοι στο έδαφος. Στο σημείο επικράτησε απόλυτο χάος: άνθρωποι κρύβονταν πίσω από στύλους φωτισμού, τοίχους και αυτοκίνητα, προσπαθώντας απελπισμένα να προστατευτούν. Οικογένειες έτρεξαν σε κοντινά καφέ και εστιατόρια, ξαπλώνοντας κάτω από τραπέζια, καθώς οι χώροι εστίασης τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα. Όσοι δεν πρόλαβαν να διαφύγουν, κείτονταν αιμόφυρτοι στην Campbell Parade και στο Bondi Beach Park, σκηνές που θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη.

Μετά από μια προσωρινή παύση —που αποδίδεται στην παρέμβαση ενός 43χρονου πολίτη— ο ένας από τους δράστες υποχώρησε προς τη γέφυρα, όπου ξανασμίγει με τον πατέρα/συνεργό του, παίρνοντας δεύτερο τουφέκι. Το δίδυμο κρύβεται πίσω από τοίχο και στη συνέχεια ξαναρχίζει την επίθεση.

Σε βίντεο από drone, το οποίο επαληθεύτηκε από το Reuters, καταγράφεται η δραματική στιγμή κατά την οποία ένας από τους δύο —ο γιος— παραπατά και πέφτει στο έδαφος πάνω στη γέφυρα, την ώρα που η αστυνομία επεμβαίνει. Στα ίδια πλάνα διακρίνονται πολίτες ξαπλωμένοι στο έδαφος, προσπαθώντας να σωθούν.Λίγο αργότερα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ορμούν επάνω του και τον συλλαμβάνουν, βάζοντας τέλος σε έναν εφιάλτη που πάγωσε ολόκληρη την Αυστραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΜΜΕΝΩΝ ΚΕΡΙΩΝ: Μικρές φλόγες που δεν σβήνουν ποτέ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας...

«ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ»: Αφιέρωμα στο Ίδρυμα «Αλκίνοος Αρτέμιου»–Η εκπομπή που δίνει φωνή για τους καρκινοπαθείς

Ένα ιδιαίτερο και βαθιά ανθρώπινο αφιέρωμα παρουσιάζει αυτή την...

ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, δεν την εξαφανίζεις

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Το έχουμε πει και θα...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: Γιατί ακυρώθηκε η έκθεση «Antisystemic Art»- Προϊόν κολάζ η ανάρτηση των έργων του

Η έκθεση «Antisystemic Art» του εικαστικού Γιώργου Γαβριήλ στη...

Topics

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΜΜΕΝΩΝ ΚΕΡΙΩΝ: Μικρές φλόγες που δεν σβήνουν ποτέ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας...

ΑΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, δεν την εξαφανίζεις

ΓΡΑΦΕΙ: O Παπα - Ράτσης Το έχουμε πει και θα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

14ΧΡΟΝΗ: Aπουσιάζει από το σπίτι της εδώ και πέντε ημέρες-Μήπως την έχετε δει;

Αγωνία επικρατεί για την τύχη της 14χρονης Κωνσταντίνας Αδαμίδου,...

Related Articles

Popular Categories