ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ: «Οι Μεγάλες Προκλήσεις για το Θέατρο του 21ου Αιώνα»

Τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το θέατρο στις αρχές του 21ου αιώνα, ειδικά σε μικρές χώρες όπως η Κύπρος, θα αναλύσει ο Σάββας Πατσαλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε ομιλία στη Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους» του ΘΟΚ.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025, από τις 10:00 έως τις 13:30, στη Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους» του ΘΟΚ. Στο επίκεντρο της εισήγησης βρίσκεται ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του θεάτρου σε μια εποχή κυριαρχίας των ψηφιακών εικόνων, της ταχύτατης τεχνολογικής εξέλιξης και της εντεινόμενης παγκοσμιοποίησης.

Η διάλεξη θα καλύψει δέκα βασικούς άξονες, μεταξύ των οποίων η ψηφιακή ετοιμότητα, οι νέες συνήθειες του θεατή, οι σύγχρονες μορφές καλλιτεχνικής ηγεσίας, η ψυχική υγεία των επαγγελματιών του χώρου, η στήριξη νέων δημιουργών και η ανάγκη διατήρησης πολιτισμικής αυτονομίας απέναντι στις τάσεις ομογενοποίησης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε καλλιτεχνικούς διευθυντές, θεατρικούς οργανισμούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, φοιτητές, πολιτιστικούς φορείς και ερευνητές του πολιτισμού. Στόχος του ΘΟΚ, μέσα από τη διοργάνωση, είναι η ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου γύρω από τη βιωσιμότητα και τον ρόλο του θεάτρου στη σύγχρονη κοινωνία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την προκράτηση θέσης.
Πληροφορίες: 97 872 999

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

Η Primetel Platinum Χορηγός του Cyprus 3on3 για 4η Συνεχή Χρονιά

Η Primetel, ως διαχρονικός υποστηρικτής του κυπριακού αθλητισμού, δηλώνει...

30 Σεπτεμβρίου – «ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 30»

Χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΝΙΟΣ: «Δεν αποκλείω νομικά μέτρα» – AI βίντεο με τον «Ρίκκο Μάππουρο» εξακολουθούν να κυκλοφορούν -(Βίντεο)

Αντιμέτωπος με μια διαφορετική πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης βρέθηκε...

Topics

Η Primetel Platinum Χορηγός του Cyprus 3on3 για 4η Συνεχή Χρονιά

Η Primetel, ως διαχρονικός υποστηρικτής του κυπριακού αθλητισμού, δηλώνει...

30 Σεπτεμβρίου – «ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 30»

Χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30...

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ: «Ο πόνος δεν έχει χρώμα και εθνικότητα» – Η ανάρτηση που σχολιάστηκε από Τουρκοκύπριους

Μια διαφορετική συζήτηση, μακριά από τις συνήθεις πολιτικές αντιπαραθέσεις,...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΖΕΣΤΗ ΜΕ…ΒΡΟΧΕΣ: Στους 39°C σήμερα η θερμοκρασία

Με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς στο...

Related Articles

Popular Categories