SANAA HIREMATH: Eντεκάχρονη με αυτισμό κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες λύνοντας 12ψήφιο πολλαπλασιασμό (Φώτο)

Η 11χρονη Sanaa Hiremath από τη Florida θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ανθρώπινη αριθμομηχανή, αφού κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να λύσει έναν πολλαπλασιασμό αριθμών με 12 ψηφία, χωρίς υπολογιστή ή χαρτί, χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη της.

Πρόκειται για ένα παιδί που διαγνώστηκε με αυτισμό σε ηλικία 2 ετών. Οι αριθμητικές της ικανότητες έγιναν εμφανείς στα 7 της χρόνια, όταν οι γονείς της άρχισαν να της κάνουν μαθήματα στο σπίτι. Η μητέρα της, μιλώντας στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκε στο περιστατικό όταν της παρουσίασαν μια ημέρα την έννοια του πολλαπλασιασμού για πρώτη φορά.

«Κάποια μέρα, ενώ έκανε μάθημα στο σπίτι, της παρουσιάσαμε την έννοια του πολλαπλασιασμού για πρώτη φορά και αμέσως το κατάλαβε και άρχισε να λύνει προβλήματα αυτόματα. Δεν είναι απλά ανθρώπινη αριθμομηχανή -μπορεί να λύνει σύνθετα μαθηματικά προβλήματα.»

Ωστόσο, λόγω του αυτισμού της, απέτυχε στις εξετάσεις Μαθηματικών της Β’ Δημοτικού: «Την εξέτασαν στα Μαθηματικά. Της έδωσαν χαρτί και μολύβι και της είπαν να γράψει από το 1 έως το 20. Εκείνη, όμως, δεν μπορούσε, γιατί λόγω των κινητικών της δυσκολιών, η λαβή της δεν είναι καλή και δεν μπορούσε να κρατήσει το μολύβι», εξήγησε η μητέρα της.

Έτσι, το παιδί αναγκάστηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί μαθήματα στο σπίτι. Η παιδίατρος της Sanaa ήταν αυτή που εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητές της και παρότρυνε τους γονείς να ελέγξουν αν υπάρχει άλλος στον κόσμο με το χάρισμά της. Η Sanaa, λοιπόν, κλήθηκε να πολλαπλασιάσει μεταξύ τους 12ψήφιους αριθμούς και το κατάφερε σε λιγότερο από 10 λεπτά! Δεν βρισκόταν στο δωμάτιο, όταν οι υπεύθυνοι των Γκίνες διάλεξαν το μαθητικό πρόβλημα, ενώ της είχαν δέσει τα μάτια καθώς την οδηγούσαν στον χώρο της εξέτασης. “Δεν θεωρώ, ότι υπάρχει περιορισμός στην αριθμητική της ικανότητα”, λέει η μητέρα της. Πλέον, οι γονείς της σκοπεύουν να ενισχύσουν τη Sanaa στους τομείς που δυσκολεύεται.

Πηγή:inforkinds

Hot this week

COMIC CON: Πώς μια παρέα φίλων έφερε στην Κύπρο έναν ολόκληρο κόσμο ψυχαγωγίας-(Φώτο-Βίντεο)

Πριν από μερικά χρόνια, το να εμφανιστεί κάποιος στους...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ: Έξι χρόνια χωρίς την Άλκηστη – «Σαν αύριο θα γιόρταζες τα 80 σου γενέθλια! Μας λείπεις!»

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο της σπουδαίας...

ΛΑΤΣΙΑ: Ένας περίπατος στη Μακαρίου που καταντά… βόλτα ανάμεσα στα σκουπίδια-(Φώτο)

Ένας απογευματινός περίπατος στη λεωφόρο Μακαρίου στα Λατσιά ήταν...

ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ: Κλείνει μία λωρίδα λόγω εργασιών – Τι αλλάζει στην κυκλοφορία

Σε αλλαγές στην κυκλοφορία προχωρά ο ΕΟΑ Λευκωσίας, λόγω...

ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΜΠΟΥ: Κλειστός δρόμος λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης νερού

Κλειστός για την τροχαία κίνηση είναι ο δρόμος Πύργου...

Topics

ΛΑΤΣΙΑ: Ένας περίπατος στη Μακαρίου που καταντά… βόλτα ανάμεσα στα σκουπίδια-(Φώτο)

Ένας απογευματινός περίπατος στη λεωφόρο Μακαρίου στα Λατσιά ήταν...

ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ: Κλείνει μία λωρίδα λόγω εργασιών – Τι αλλάζει στην κυκλοφορία

Σε αλλαγές στην κυκλοφορία προχωρά ο ΕΟΑ Λευκωσίας, λόγω...

ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΜΠΟΥ: Κλειστός δρόμος λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης νερού

Κλειστός για την τροχαία κίνηση είναι ο δρόμος Πύργου...

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Εγκλωβίστηκαν σε κανάλι με λάσπη δύο ποδηλάτες – Στο νοσοκομείο ο ένας

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η ποδηλασία για δύο αλλοδαπούς στην...

ΣΑΛΜΑ ΧΑΓΙΕΚ: Στη θέση του Ιησού σε τοιχογραφία στη Μαδρίτη – Έντονες αντιδράσεις-(Βίντεο)

Έντονες και διαφορετικές αντιδράσεις προκαλεί τοιχογραφία σε τακερία στη...

Related Articles

Popular Categories