ΡΟΝ ΝΤΕΛΑΝΙ: Θλίψη στον στίβο – Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Ronnie»

Θλίψη προκάλεσε στον παγκόσμιο αθλητισμό η είδηση του θανάτου του θρυλικού Ιρλανδού δρομέα μεσαίων αποστάσεων Ron Delany, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο αθλητής υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ιρλανδικού στίβου. Το όνομά του γράφτηκε στην ιστορία όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα στους 1956 Summer Olympics στη Melbourne, επίδοση που μέχρι σήμερα παραμένει το τελευταίο χρυσό μετάλλιο της Ireland στον στίβο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γνωστός στους φίλους του αθλητισμού ως «Ronnie», ο Ντελάνι διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία περίπου οκτώ ετών στον στίβο, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. Μεταξύ αυτών ήταν και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 1958 European Athletics Championships. Τη θλίψη του για την απώλεια εξέφρασε και ο πρόεδρος της World Athletics, Sebastian Coe. Σε μήνυμά του ανέφερε ότι ο Ντελάνι υπήρξε «κολοσσός του ιρλανδικού στίβου», τονίζοντας πως η νίκη του στα 1.500 μέτρα στη Μελβούρνη ενέπνευσε γενιές Ιρλανδών αθλητών.

Ο Κόε σημείωσε επίσης ότι, παρότι η αγωνιστική του καριέρα ήταν σχετικά σύντομη, ο Ντελάνι μετέφερε την αποφασιστικότητα και το πάθος του και εκτός στίβου, ακολουθώντας επιτυχημένη πορεία στον επιχειρηματικό χώρο και συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ιρλανδία για πολλές δεκαετίες.

«Εκτίμησα βαθιά τη στήριξη και τη φιλία του, αλλά και τις στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κόε, θυμίζοντας τη συνάντησή τους στο World Athletics Heritage Mile Night 2019. Ο Ρον Ντελάνι αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά στον παγκόσμιο στίβο, αποτελώντας διαχρονικό σύμβολο επιμονής, ταλέντου και αθλητικού ήθους.

Πηγή:The Sun

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Για αποκατάσταση της αλήθειας» – Όλα ξεκίνησαν για ένα δωμάτιο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου...

ΘΑ ΣΑΛΠΑΡΟΥΜΕ: Δεν σταματά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας το 2027-Πότε θα κριθεί η συνέχεια από το 2028

Η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας θα συνεχιστεί...

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΣΕΡΙΟΥ: Άνοιξε ο δρόμος, αλλά άρχισαν τα παράπονα των πολιτών – «Έγινε σωστά ο σχεδιασμός;»

Μετά από αρκετή ταλαιπωρία για οδηγούς και κατοίκους, η...

Νέος Γενικός Διευθυντής του Hilton Nicosia ο Ilio Rodoni

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο Hilton Nicosia αναλαμβάνει ο Ilio...

Η Peugeot είναι ο επίσημος συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Η Peugeot ανακοινώνει μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία με το...

Topics

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Για αποκατάσταση της αλήθειας» – Όλα ξεκίνησαν για ένα δωμάτιο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου...

Νέος Γενικός Διευθυντής του Hilton Nicosia ο Ilio Rodoni

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο Hilton Nicosia αναλαμβάνει ο Ilio...

Η Peugeot είναι ο επίσημος συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Η Peugeot ανακοινώνει μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία με το...

Related Articles

Popular Categories