O XΡΥΣΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ: Για όλα τα παιδάκια του Παιδοογκολογικού-Τι ζητά από όλους η μητέρα του Ηρακλή Αναστασίου (Φώτο)

Παγκόσμιος μήνας αφύπνισης γύρω από τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας είναι ο Σεπτέμβριος. Ο χρυσός Σεπτέμβρης που έρχονται στη μνήμη τα δύσκολα λόγια που μπορεί να ακούσει ένας γονιός. Η μητέρα του Ηρακλή Αναστασίου, Ελένη Γρηγορίου, συγκινεί με την ανάρτηση της, αφήνοντας πίσω όσα βίωσε χωρίς όμως να ξεχνά όλους τους μικρούς ήρωες που κάποτε ανάμεσα τους, ήταν και ο δικός της μαχητής. Η ίδια παράλληλα, σε δηλώσεις της, αφήνει τη δική της ευχή με μια παράκληση.

«Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

«Είναι ο παγκόσμιος μήνας αφύπνισης γύρω από τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.Είναι ο μήνας που ξανάρχονται στη μνήμη μας τα δύσκολα λόγια που μπορεί να ακούσει ένας γονιός: “Το παιδί σας έχει καρκίνο/ Δυστυχώς έγινε υποτροπή” και το χειρότερο “Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο “Είναι ο μήνας που θυμόμαστε και πάλι τις αλλαγές στο σώμα αλλά και στη ψυχή του παιδιού μας.Θυμόμαστε τα φαλακρά κεφαλάκια τους. Βλέπουμε τις ουλές από τα χειρουργεία που μένουν για πάντα στο κορμί τους.Για ένα γονιό του παιδογκολογικού οι μνήμες αυτές δεν φεύγουν ποτέ, είναι όμως ο μήνας που μπορεί να αφυπνίσει ότι έχει να κάνει για τον παιδικό καρκίνο. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν κάνει διακρίσεις και δεν γνωρίζει όρια.Για τους μικρούς ήρωες, που κέρδισαν, για τους μικρούς ήρωες που δυστυχώς δεν τα κατάφεραν αλλά και για τους μικρούς ήρωες που δίνουν την δική τους μάχη».

Παράκληση της Ελένης Γρηγορίου, είναι όπως ο κόσμος να μην φοβάται να δώσει αίμα, λίγο σάλιο αλλά και να γίνει δότης μυελού των οστών ώστε να σώσει μια ζωή. «Ο κόσμος πρέπει γίνει αιμοδότης γιατί με αυτό τον τρόπο σώζεις μια ζωή και βοηθάς παράλληλα τους συνδέσμους που στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνﻨ.

Hot this week

MICHAEL JACKSON: Μία ταινία – ένας μύθος και η τεράστια σκιά πίσω από το μύθο

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός Σήμερα, 17 χρόνια μετά τον θάνατο...

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ: Στην Κύπρο για παράνομα τσιγάρα – Πάνω από 16% η κατανάλωση το 2025, σύμφωνα με έκθεση KPMG

Ανησυχητική εικόνα για την Κύπρο και συνολικά για την...

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΣΥΡΟΣ: Στάχτη και αυταπάρνηση στην Άμπελα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά-Πώς σώθηκε ηλικιωμένη

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

Topics

MICHAEL JACKSON: Μία ταινία – ένας μύθος και η τεράστια σκιά πίσω από το μύθο

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός Σήμερα, 17 χρόνια μετά τον θάνατο...

ΛΕΥΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ποσοστά, αντιμετώπιση και η παγκόσμια επιρροή της Γουίνι Χάρλοου

Η Γουίνι Χάρλοου έχει καταφέρει να μετατρέψει τη λεύκη...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φωτιά από εν κινήσει όχημα μεταξύ Δωράς – Μαλιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (24/6) στην επαρχία...

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το απόγευμα της...

Related Articles

Popular Categories