NOΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Στο 90% η πληρότητα του νοσοκομείου λόγω κορωνοϊου-24 ετών ο νεαρότερος ασθενής

Στο 90%, έφθασε η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς, καθώς νοσηλεύονται 39 ασθενείς εκ των οποίων οι 8 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, επειδή χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο νεαρότερος ασθενής με κορωνοϊό είναι 24 ετών και η γηραιότερη 97 και οι δύο χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου. Η Δρ Χατζηγιάννη επεσήμανε, επίσης, ότι το εμβόλιο διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη μάχη κατά του κορωνοϊο.


 
Σημείωσε ακόμα πως «ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι τα 66 έτη, ενώ το 80% των νοσηλευόμενων δεν είναι εμβολιασμένοι. Προς το παρόν δεν υπάρχει νοσηλεία ασθενούς στο Νοσοκομείο με τη μετάλλαξη Ομικρον, αφού σε όλες τις εισαγωγές γίνεται μοριακός έλεγχος». Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη, «σήμερα στο Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 23 ασθενείς, εκ των  οποίων τρεις στη ΜΑΦ ενώ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου  φιλοξενούνται 60 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Χατζηγιάννη είπε ότι «χθες το απόγευμα δόθηκαν 4 εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων οι επαναληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό είναι αρνητικές. Μεταξύ των εξιτηρίων είναι και ο νεαρός ηλικίας 22 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΑΦ» είπε και πρόσθεσε  πως «ένα άτομο μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το τελευταίο διάστημα η πληθώρα των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού. Ο ιός δεν χαρίζεται σε κανένα, δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο επικίνδυνη η νέα μετάλλαξη Ομικρον, η οποία φαίνεται πως είναι πολύ πιο μεταδοτική από τις υπόλοιπες. Καλούμαι, να συνεχίσει να τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, δηλαδή αποστάσεις, μάσκα και αντισηπτικό. Μεγάλο ρόλο στη μάχη κατά του Covid-19 διαδραματίζει το εμβόλιο, που προς το παρών, φαίνεται ότι είναι το μόνο που προστατεύει».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι «παρά τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, η συνεχιζόμενη ροή του κοινού στα Εμβολιαστικά Κέντρα δίνει μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας. Τις τελευταίες εβδομάδες το κοινό μεταβαίνει στα Εμβολιαστικά Κέντρα, είτε διευθετώντας ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού είτε στα Walk-In, για να λάβει την 1η, 2η και 3η δόση του εμβολίου. Την ίδια ώρα σημείωσε «αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που λαμβάνονται από την έναρξη του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών. Χθες Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου 30 εμβολιασμοί παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Hot this week

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ: Στις φλόγες περιοχή πάνω από το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος

Σε κινητοποίηση τέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σοκ από την κακοποίηση άγριων χελωνών – Τις έβαψαν με πορτοκαλί λαδομπογιά-(Φώτο)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης άγριας...

ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ: «Οι εξαγγελίες δεν αρκούν» – Συγκρατημένη αισιοδοξία για το νέο σχέδιο στήριξης των ατόμων με αναπηρία

Η «Αγκαλιά Ελπίδας» χαιρετίζει την παρουσίαση του νέου Πλαισίου...

ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ: Ο 10χρονος Κύπριος που πρωταγωνιστεί στην εκστρατεία εξοικονόμησης νερού – Απλά βήματα που κάνουν τη διαφορά -(Βίντεο)

Με πρωταγωνιστή τον Ορφέα Σολωμού, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης...

Topics

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ: Στις φλόγες περιοχή πάνω από το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος

Σε κινητοποίηση τέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σοκ από την κακοποίηση άγριων χελωνών – Τις έβαψαν με πορτοκαλί λαδομπογιά-(Φώτο)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης άγριας...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Υπό διαχείριση η φωτιά – Οι κάμερες κατέγραψαν την εξέλιξη-Βίντεο

Υπό διαχείριση έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα...

Related Articles

Popular Categories