ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής αρχαιολογίας– Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους για την Κύπρο

Με βαθιά θλίψη έγινε γνωστό από την ανάρτησή του Τμήματος Αρχαιολογίας, ότι ο Καθηγητής Νίκος Ευστρατίου απεβίωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2025. Ο καθηγητής υπήρξε κορυφαίος προϊστορικός αρχαιολόγος, με εξειδίκευση στη Μινωϊκή και Μυκηναϊκή αρχαιολογία, τη Νεολιθική του Ελλαδικού χώρου, την Κυπριακή Προϊστορία και την Εθνοαρχαιολογία.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά του στην Κύπρο, μέσα από έρευνες και ανασκαφές στην ορεινή ενδοχώρα του νησιού, αλλά και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι έρευνές του αποκάλυψαν στοιχεία για την πρώιμη κατοίκηση και χρήση του νησιού από προϊστορικές ομάδες, φωτίζοντας πτυχές της Επιπαλαιολιθικής και Ακεραμικής Νεολιθικής περιόδου.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Τμήματος Αρχαιοτήτων εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, επισημαίνοντας ότι η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστημονική κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

«ΠΙΚΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ»: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κοιτάζει την τέχνη κατάματα – Το ηθικό όριο της δημιουργίας

Υπάρχει ένα σημείο στη ζωή κάθε δημιουργού όπου το...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Νεκρός εντοπίστηκε ο 22χρονος αγνοούμενος – Ο ύποπτος υπέδειξε και το φονικό όπλο

Τραγική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση εξαφάνισης του 22χρονου SHAHRUAR...

ΚΥΠΡΟΣ: Νεκρός ο David Hunter – Η υπόθεση της Τρεμιθούσας που είχε προκαλέσει διεθνή συζήτηση

Την τελευταία του πνοή άφησε στην Κύπρο ο Βρετανός...

Topics

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Νεκρός εντοπίστηκε ο 22χρονος αγνοούμενος – Ο ύποπτος υπέδειξε και το φονικό όπλο

Τραγική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση εξαφάνισης του 22χρονου SHAHRUAR...

Related Articles

Popular Categories