ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Στα ύψη οι τιμές των ξενοδοχείων–Φέρτε την πιστωτική σας!

Αν νομίζατε ότι τα εισιτήρια για το Μουντιάλ είναι ακριβά, περιμένετε να δείτε τις τιμές των ξενοδοχείων! Σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και του Μεξικού, τα δωμάτια έχουν κάνει… άλμα μεγαλύτερο κι από τον Μέσι σε τελική φάση.

Μέση αύξηση 300% λέει η ανάλυση του The Athletic, αλλά το πραγματικό σοκ έρχεται από την Πόλη του Μεξικού, ένα δωμάτιο που κοστίζει κανονικά 157 δολάρια (περίπου 135€), για τον εναρκτήριο αγώνα Μεξικό – Νότια Αφρική φτάνει τα 3.882 δολάρια (περίπου 3.330€)! Ναι, καλά διαβάσατε, 2.373% πάνω. Σχεδόν τόσο που θα μπορούσατε να αγοράσετε ολόκληρο ταξίδι στο διάστημα αντί για μία μόνο νύχτα σε ξενοδοχείο.

Η πιο ακραία περίπτωση εντοπίζεται στην Πόλη του Μεξικού, όπου η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση εκτοξεύεται από 172 δολάρια στα 1.572 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 961%. Στον αντίποδα, το Τορόντο εμφανίζεται πιο «συγκρατημένο», με τις τιμές να αυξάνονται… μόνο κατά 78%, ποσοστό που υπό τις συνθήκες μοιάζει σχεδόν λογικό.

Βέβαια, τέτοιου είδους αυξήσεις δεν αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο. Οι τιμές των ξενοδοχείων συνηθίζουν να ανεβαίνουν σημαντικά κατά τη διάρκεια μεγάλων διεθνών διοργανώσεων. Ενδεικτικό παράδειγμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού το 2024, όπου οι τιμές των δωματίων αυξήθηκαν κατά 141% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Στις 16 πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό, οι αυξήσεις ανά διανυκτέρευση φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις τις εκατοντάδες δολάρια, μετατρέποντας τη διαμονή σε πραγματική πρόκληση για τους φιλάθλους.

Πηγή:in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΚΑΝΝΑΒΗ: Η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία στην Κύπρο – Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Η κάνναβη παραμένει η πλέον διαδεδομένη παράνομη ουσία στην...

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΠΑΦΟΣ: Ένας τραυματίας σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο – Έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις-(Βίντεο)

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις...

ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΚ-ΤΟΚ KAI TO KΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΥΠΑΡΧΕΙ AI: Για τα φανάρια… ξαφνικά δεν υπάρχει τεχνολογία

Για χρονόμετρα εκεί που υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες δεν βρήκαν...

ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πιλοτική εφαρμογή για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν κινητό

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν...

Topics

ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΚ-ΤΟΚ KAI TO KΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΥΠΑΡΧΕΙ AI: Για τα φανάρια… ξαφνικά δεν υπάρχει τεχνολογία

Για χρονόμετρα εκεί που υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες δεν βρήκαν...

ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πιλοτική εφαρμογή για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν κινητό

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν...

«ΕΚΑΒΗ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Η τραγωδία που συγκλονίζει ανεβαίνει στο Αρχαίο Ωδείο

Μία από τις κορυφαίες και πιο συγκλονιστικές τραγωδίες της...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Χωρίς νερό για ώρες το Σάββατο – Δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένη διακοπή στην υδροδότηση θα σημειωθεί το Σάββατο, 27...

Related Articles

Popular Categories