MODERNA: Το τέλος της πανδημίας – Ετήσιος θα γίνει ο εμβολιασμός

Ευχάριστα είναι τα νέα για την πορεία του κορονοϊού, καθώς η εταιρεία Moderna εκτιμά πως μέσα στο 2022 η πανδημία θα τελειώσει. Ωστόσο, όπως εκτίμησε τα επόμενα χρόνια θα χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις εμβολίων στη διάρκεια του φθινοπώρου (αρχής γενομένης από φέτος), προκειμένου να προστατεύονται καλύτερα οι άνθρωποι από τον κορονοϊό, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα μπορεί να μολύνει αρκετούς εμβολιασμένους.

Επίσης, η Moderna έκανε γνωστό ότι το 2021 είχε ετήσιες πωλήσεις 18,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και παρουσίασε τα πρώτα ετήσια κέρδη της, ενώ απέρριψε την αντίληψη ότι είναι “εταιρεία του ενός μόνο προϊόντος” (εμβολίου κατά του κορονοϊού). Παράλληλα, σύμφωνα με τους “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”, γνωστοποίησε ότι αναπτύσσει ένα νέο ενισχυτικό εμβόλιο που θα συνδυάζει το υπάρχον εμβόλιο της Spikevax κατά του κορονοϊού και ένα ενισχυτικό εμβόλιο ειδικά κατά της παραλλαγής Όμικρον, θεωρώντας ότι το νέο συνδυαστικό εμβόλιο θα παρέχει πιο διαρκή προστασία. Ακόμη, προχωρά τις κλινικές δοκιμές ενός συνδυαστικού εμβολίου κατά του κορονοϊού και της γρίπης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στέφαν Μπάνσελ δήλωσε ότι η εταιρεία, χάρη στην mRNA τεχνολογία της, θα φέρει σταδιακά νέα φάρμακα στην αγορά, ενώ προέβλεψε ότι θα συνεχίσει να κάνει ισχυρές πωλήσεις των ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid-19, ακόμη κι αν η πανδημική κρίση στις ανεπτυγμένες χώρες υποχωρήσει. Όπως είπε, πιθανότατα οι ενισχυτικές-αναμνηστικές δόσεις θα καθιερωθούν κάθε χρόνο για τους ανθρώπους άνω των 50 ετών και τους ευπαθείς λόγω χρόνιων νοσημάτων. Εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα 80% η Covid-19 να εξελιχθεί σε ενδημική νόσο φέτος, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των λοιμώξεων που έφερε η Όμικρον και παράλληλα της αύξησης των εμβολιασμών. Η ενδημικότητα, κατά τον Μπάνσελ, θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρεώνει υψηλότερη τιμή για το εμβόλιο της.

Πηγή: newsit.gr

Hot this week

ΠΑΣΧΑ ΜΕ… ΕΝΤΑΣΗ: Εκτός ελέγχου οι νυχτερινές «εκρήξεις» νεαρών – Βίντεο ντοκουμέντο από τις γειτονιές

Σοβαρό πονοκέφαλο προκαλεί στις Αρχές η έξαρση της νεανικής...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: Κλιμακώνονται οι εξελίξεις – Καταθέτει σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Έντονο ενδιαφέρον προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση...

ΚΥΠΡΟΣ: «Πνίγεται» στη σκόνη – Έκτακτη προειδοποίηση για σοβαρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου για έντονο...

ΚΥΠΡΟΣ: Η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας «έφερε» Bollywood στη Λευκωσία με το «Flavours of Bharat»

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ: Φωτίστηκε το κτίριο της Αστυνομίας σε μήνυμα στήριξης και ευαισθητοποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό,...

Topics

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: Κλιμακώνονται οι εξελίξεις – Καταθέτει σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Έντονο ενδιαφέρον προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση...

ΚΥΠΡΟΣ: «Πνίγεται» στη σκόνη – Έκτακτη προειδοποίηση για σοβαρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου για έντονο...

ΚΥΠΡΟΣ: Η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας «έφερε» Bollywood στη Λευκωσία με το «Flavours of Bharat»

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό...

ΠΑΦΟΣ: Εξαφάνιση δύο νεαρών – Έκκληση για πληροφορίες

Συναγερμός στην Πάφο για την εξαφάνιση δύο νεαρών, οι...

ΕΓΚΩΜΗ: Νέες θέσεις στάθμευσης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αχαιών Ακτής

Σε ρυθμούς αναδιοργάνωσης της κυκλοφορίας μπαίνει η Έγκωμη, με...

Related Articles

Popular Categories