MIΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Η απάντηση του κορυφαίου αθλητή ήταν αξιοπρεπής-Το πρωί του ακύρωσαν το 8.40, το βράδυ πήδηξε 8.41- (Φώτο)

Στην κατοχή του Μίλτου Τεντόγλου επέστρεψε η κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023, με τον Έλληνα «χρυσό» Ολυμπιονίκη να κλείνει στόματα στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν, και να αποδεικνύει ότι οι πράξεις είναι καλύτερες από τα λόγια.

Λίγες ώρες μετά την ακύρωση της προηγούμενης (8,40 στο Τορούν) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (World Athletics), λόγω… παπουτσιών. Στο τρίτο του άλμα, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης έκανε 8,34μ., ενώ η τέταρτη του προσπάθεια ήταν αρκετή για να του χαρίσει την κορυφή, σημειώνοντας 8,41μ.! Ο Έλληνας αθλητής άφησε τις άλλες δύο προσπάθειες του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ (8,06μ.) και στην τρίτη τον Αμερικανό Μαρκίς Ντέντι με 7,94μ.

Να θυμίσουμε, ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ακύρωσε επίδοση του κορυφαίου αθλητή μήκους στο κόσμο Μίλτου Τεντόγλου, γιατί του καταλογίζει ότι φορούσε παράτυπα παπούτσια. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης απάντησε με εξαιρετικά καυστικό τρόπο και τους προέτρεψε να ασχολούνται με όσους αρνούνται να υποβληθούν σε αντιντόπινγκ κοντρόλ.

«Ο αθλητής φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών και οι τεχνικοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του ζήτησαν φωτογραφίες. Με βάση την επισκόπησή τους ακύρωσαν την επίδοσή του. Ο Έλληνας κορυφαίος αθλητής στον κόσμο, αντέδρασε με ανάρτησή του στο Instagram ανεβάζοντας παράλληλα και φωτογραφίες από το παπούτσι για το οποίο ακυρώθηκε και ένα άλλο ολόιδο, σε άλλο χώρα με το οποίο είχε αγωνιστεί κανονικά στο πρόσφατο παρελθόν.

Όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα. Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει.

Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω την ακίδα στην 1η φωτογραφία . Ενώ οι άλλες 2 αιχμές είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιας ακίδας αλλά διαφορετικού χρώματος BTW. Έλεγξες τις αιχμές των παλιών δίσκων; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει ένα άλμα 8,40. Μπορώ να το πηδήξω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. αηδιάζω.Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω την ίδια καρφίτσα αλλά έχει διαφορετικό χρώμα, οπότε είναι “εγκεκριμένη”. Και προφανώς είναι εντάξει να χάσετε 3 τεστ αντιντόπινγκ αλλά να μην φορέσετε αυτά τα παπούτσια. Πολύ δυνατός ο μαύρος πάνθηρας».

Hot this week

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – ΡΕΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ: Παντρεύτηκαν και το γιόρτασαν με τραγούδι και ζεϊμπέκικο-(Βίντεο-Φώτο)

Μια ξεχωριστή ημέρα για τον δημοσιογράφο Χριστόδουλο Χριστοδούλου και...

ΜΚΟ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ»: «Μας είπαν ότι εξαπατηθήκαμε» – Οι δωρητές μιλούν και ζητούν απαντήσεις

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»,...

ΕΓΚΩΜΗ: Κάδο απορριμμάτων στο σπίτι μας δεν έχουμε; – Μια εικόνα που επαναλαμβάνεται σε όλη την Κύπρο-(Φώτο)

Κουτιά, σακούλες, μπουκάλια και συσκευασίες πεταμένα γύρω από έναν...

Topics

ΑΠΑΤΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Στην παγίδα Οικονομόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Τούνη-Τα ποσά που έδωσαν

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, η Μαρία Αγγελικούση,...

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ 72 ΩΡΕΣ: Παλιά σύσταση, καινούργια ανησυχία-«Τι συμβαίνει; …»

Αναστάτωση προκαλεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αναπαραγωγή παλαιότερης...

ΥΠΕΞ: Τι να ελέγξετε πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό

Να ελέγχουν τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τον προορισμό τους...

Related Articles

Popular Categories