Τώρα για ποιους λόγους να μην θέλεις ο παραλήπτης να δει ότι έχεις διαβάσει το μήνυμα του, είναι άλλη υπόθεση. Πάντως, στην εφαρμογή Messenger βρέθηκε το «πρόβλημα» που απασχολεί χιλιάδες χρήστες. Εκτός από τον προφανή τρόπο, να ενεργοποιήσεις δηλαδή τις ειδοποιήσεις σε μορφή ειδοποίησης στην οθόνη (όπου βλέπεις το μήνυμα αν δεν είναι μεγάλο) υπάρχει και ακόμη ένας τρόπος.
Μόλις λάβεις την ειδοποίηση, βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης. Στη συνέχεια πήγαινε και διάβασε το μήνυμα. Βγες από το Messenger. Βάλε το κινητό σου ξανά σε κανονική λειτουργία. Με αυτό τον τρόπο και θα έχεις διαβάσει το μήνυμα και δε θα το έχει δει ο αποστολέας. Επιπλέον μια νέα λειτουργία έρχεται στη mobile εφαρμογή του Facebook Messenger τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS. Σε αρκετές εφαρμογές βιντεοκλήσης υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού της οθόνης με τους συνομιλητές, δυνατότητα που αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη και άρα δημοφιλής λόγω της πανδημίας, καθώς όλο και περισσότεροι συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις. Την ίδια ρύθμιση λοιπόν αποφάσισε να προσθέσει και το Facebook στη Messenger εφαρμογή του.
Είτε θέλετε να μοιραστείτε με φίλους σας υλικό από τη συλλογή της κάμερας, να ψωνίσετε μαζί online, να περιηγηθείτε στα social media, το screen sharing κάνει εύκολο το να παραμείνετε συνδεδεμένοι και κοντά με τους αγαπημένους σας, ακόμα κι όταν είστε μακριά. Και να αναφέρουμε πως το screen sharing θα εμφανιστεί στο Facebook Messenger στην επόμενη αναβάθμιση της εφαρμογής για Android και iOS. Η εφαρμογή του Messenger επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με φίλους τόσο στο κινητό όσο και μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Facebook, με την εταιρεία να αναφέρει πως η εφαρμογή έχει 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες ανά μήνα.