MEΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: ΕΙΧΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ VOGUE

Η Μελίνα Μερκούρη, το 1962 είχε φωτογραφηθεί για την αμερικανική Vogue προκαλώντας την αίσθηση εκείνης της εποχής. Για την ίδια άλλωστε ήταν μια σημαντική χρονιά στην οποία συμμετείχε στην ταινία «Φαίδρα».

Το 1962 ήταν η χρονιά της ταινίας «Φαίδρα» και η ηθοποιός τότε ήταν 42 χρονών. Μετά την παγκόσμια επιτυχία της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή» που έκανε διεθνούς ακτινοβολίας σταρ τη Μελίνα Μερκούρη, της χάρισε βραβείο ερμηνείας στις Κάννες και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ (το οποίο έχασε από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ για την ταινία «Ζήσαμε στην Αμαρτία»), η ηθοποιός και ο Ζυλ Ντασέν, μόνιμο καλλιτεχνικό ζευγάρι, στράφηκαν στην αρχαία ελληνική τραγωδία.

Η ερμηνεία της Μερκούρη απέσπασε καλές κριτικές και έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Αντίθετα με την Ευρώπη, η ταινία στις Η.Π.Α. δεν είχε εμπορική επιτυχία. Οι κριτικοί κινηματογράφου εκφράστηκαν αρνητικά για την ερμηνεία του Άντονι Πέρκινς, όμως η αμερικανική Vogue αφιέρωσε στην λαμπερή πρωταγωνίστρια μερικές σελίδες που έμειναν, μαζί της, στην ιστορία.Ίσως, η πιο ωραία φωτογράφιση της Μελίνας, η οποία κατόρθωσε να γεφυρώσει την θηλυκότητα με την παιδικότητά της με τρόπο κομψό και ερωτικό μαζί.

Δείτε το αποτέλεσμα της φωτογράφισης από τον Bert Stern και προσέξτε τον τίτλο σε ένα από τα δισέλιδα, που δυστυχώς δεν διατίθενται σε καλύτερη ανάλυση ψηφιακά. Οι φωτογραφίες που είναι από τον λογαριασμό του Μάνου Λαμπράκη στο Facebook.

Hot this week

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2026: Έξι κόμματα εξασφάλισαν θέση στη νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τις βουλευτικές εκλογές του...

VΟLT ΚΥΠΡΟΥ: «Ο αγώνας συνεχίζεται με αξιοπρέπεια» – Αποδέχεται το αποτέλεσμα και κοιτάζει την επόμενη ημέρα

Με λόγια πολιτικής αξιοπρέπειας και αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος...

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το κέντρο είναι εδώ, ενωμένο και δυνατό» – Κάλεσμα για συνένωση του χώρου

Μηνύματα πολιτικής σταθερότητας αλλά και ανασύνταξης του κεντρώου χώρου...

Topics

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2026: Έξι κόμματα εξασφάλισαν θέση στη νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τις βουλευτικές εκλογές του...

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το κέντρο είναι εδώ, ενωμένο και δυνατό» – Κάλεσμα για συνένωση του χώρου

Μηνύματα πολιτικής σταθερότητας αλλά και ανασύνταξης του κεντρώου χώρου...

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Ανέλαβε ευθύνη αλλά διαψεύδει πως παραιτείται- «Το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί»

Προβληματισμό και απογοήτευση προκάλεσε στην ΕΔΕΚ το εκλογικό αποτέλεσμα,...

ΔΗΣΥ: Μήνυμα νίκης από Αννίτα Δημητρίου – Στο πλευρό της ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Σε πανηγυρικό κλίμα κινήθηκε η τοποθέτηση της προέδρου του...

Related Articles

Popular Categories