10.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήNEWSMAIΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ: EΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΡΙΣ 2021

MAIΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ: EΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΡΙΣ 2021

-

Την παράσταση έκλεψε η Μαίρη Χρονόπουλου στα φετινά ελληνικά βραβεία Όσκαρ, Ίρις 2021. Η  μεγάλη ηθοποιός ανεβαίνοντας στην σκηνή των βραβείων κατάφερε να συγκινήσει τους παρευρισκόμενους.

Η πιο συγκινητική στιγμή της Τελετής Απονομής των φετινών ΙΡΙΣ ήταν η βράβευση της Μαίρης Χρονοπούλου η οποία ανέβηκε στην σκηνή με το μπαστούνι. Φέτος, στο θέατρο Άλσος στο Πεδίον του Άρεως η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τίμησε και βράβευσε όλους τους ανθρώπους που στήριξαν το ελληνικό σινεμά. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η stand-up comedian Κατερίνα Βρανά, ενώ μεταδόθηκε και σε live streaming στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γιώργος Τσεμπερόπουλος παρουσίασε τα τιμητικά βραβεία της βραδιάς και προσκάλεσε στην σκηνή τον πρόεδρο του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα. Η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου ανέβηκε στην σκηνή και βραβεύθηκε για την παρουσία της στο ελληνικό κινηματογράφο.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κινηματογράφου Γιώργος Τσεμπερόπουλος παρέδωσε το βραβείο της Μαίρης Χρονοπούλου μαζί της ήταν και ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλαςς.

 «Που είναι το βραβείο μου; Βαρύ πολύ! Τον κινηματογράφο τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή κι αυτός με αγάπησε με τη σειρά του δεν μπορώ να πω. Κι οι κινηματογράφος που έδωσε μεγάλες χαρές. Μου αρέσει να παίρνω βραβεία και ευχαριστώ την Ακαδημία που μου το χάρισε. Δείξτε μου έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει να παίρνει βραβεία και θα σας δείξω έναν μεγάλο ψεύτη. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ απόψε. Αλήθεια σας ευχαριστώ, θα κλάψω».

Φανερά συγκινημένη, η Μαίρη Χρονοπούλου θυμήθηκε τα παλιά χρόνια και απευθυνόμενη στο πρόεδρο της Ακαδημίας ανέφερε «Γνωριστήκαμε όταν ήταν πολύ μικρός και είπα «καλέ αυτός είναι πολύ ωραίο παιδί. προτιμώ τον σκηνοθέτη από την ταινία». Και χειροκροτούμενη καθώς ετοιμάζεται να κατέβει από την σκηνή λέει «αυτό το χειροκρότημα το δέχομαι για το ότι μετά από τόσα χρόνια ανέβηκα και πάλι στη σκηνή και μάλιστα με μπαστούνι».

Η Μαίρη Χρονοπούλου που συγκίνησε και συγκινήθηκε τόσο πολύ με τη βράβευσή της με τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Μάκη Δελαπόρτα.

Μεγάλος νικητής των Βραβείων Ίρις ανακηρύχθηκε το Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη κερδίζοντας συνολικά δέκα βραβεία, ανάμεσα στα οποία καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας μυθοπλασίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Το Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) δόθηκε στην ταινία «Οι Άγνωστοι Αθηναίοι» της Αγγελικής Αντωνίου. Ο «Ράφτης» της Σόνια Λίζα Κέντερμαν και το «Παρί» του Σιαμάκ Ετεμάντη κέρδισαν από δύο βραβεία, ενώ η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη με τις πιο πολλές υποψηφιότητες (15), έφυγε μόνο με ένα, το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Βασιλική Καλλιμάνη.

Ο σκηνοθέτης Τζώρτζης Γρηγοράκης

Το δεύτερο τιμητικό βραβείο της βραδιάς, όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ, απονεμήθηκε στον «εφευρέτη μερακλή της εικόνας», Γιάννη Παπαδάκη, ο οποίος είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους του Έλληνες σκηνοθέτες, τους ήρωες Έλληνες σκηνοθέτες που με το τίποτα κάνουν ταινίες. Είναι όλοι φίλοι μου ξέχωρα από συνεργάτες. Είμαι πολύ συγκινημένος. Ζήτω ο ελληνικός κινηματογράφος».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας μαζί με τον γενικού γραμματέα του ΤΑΣΕΗ Κώστα Βενετσάνου στη βραδιά των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου, τον σκηνοθέτη Γιωργο Πανουσόπουλο.

Κατά την διάρκεια της τελετής απονομής ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου , Γιώργος Τσεμπερόπουλος ανακοίνωσε μία νέα δράση της ΕΑΚ για το ’21 και το ’22, με τίτλο «Χώρα σε Βλέπω: Ο 20ος αιώνας του Ελληνικού Σινεμά» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προβολής ελληνικών ταινιών μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, από την «Αστέρω» του Δημόπουλου, τον «Δράκο» του Κούνδουρου, τα «Κορίτσια για Φίλημα» του Δαλιανίδη και την «Ευδοκία» του Δαμιανού μέχρι την «Άκρη της πόλης» του Γιάνναρη.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: