MAΡΙΝΑ ΜΑΛΕΝΗ: «ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝH ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ»

Μετά από πενήντα χρόνια η παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου θα ανέβει επί σκηνής γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τα πενήντα χρόνια πορείας του Κρατικού Θεάτρου Κύπρου. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Αμφιθέατρο Μακαρίου ΙΙΙ ενώ σκηνοθέτης της παράστασης είναι η Λέα Μαλένη, αδελφή της Μαρίνας Μαλένη η οποία σε ανάρτηση της,  μιλά για το χειροκρότημα που αξίζουν οι εργάτες του Θεάτρου εδώ και πολλά χρόνια.

«Μέρα Πρεμιέρας! Για τους ανθρώπους του θεάτρου, η μέρα πρεμιέρας φέρνει μαζί της συναισθήματα που δεν μπορούν να περιγραφούν. Σαν τρένο με ιλιγγιώδη ταχύτητα που κουβαλά όλα τα πιθανά συναισθήματα του κόσμου και μπορεί με το παραμικρό λάθος να εκτροχιαστεί αλλά το ταξίδι και ο προορισμός αξίζουν κάθε ρίσκο. Μέρα Πρεμιέρας για τον Αγαμέμνονα, ξανά, μετά από πενήντα χρόνια ΘΟΚ, αφού η πρώτη παραγωγή του το 1971 ήταν με το έργο αυτό. Πενήντα χρόνια πορείας αδιαμφισβήτητης, που και οι πιο κακόπιστοι κριτές δεν μπορούν να υποσκάψουν. Ένα χειροκρότημα θερμό, πρώτα και πάνω από όλους, στους ήσυχους εργάτες του θεάτρου, γιατί χωρίς αυτούς η παράσταση δεν βγαίνει. Και μετά σε όλους τους άλλους, που έβαλαν το λιθαράκι τους, μικρό ή μεγάλο, πενήντα χρόνια τώρα.

Μέσα στην πανδημία και στα σύννεφα που μπορεί να μας κυκλώνουν από παντού, το θέατρο και οι τέχνη, είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας και την ψυχή μας από του να γίνει απαθής, τρομαγμένη, μαζεμένη. Να ανοίξει λεύτερη, να σκεφτεί, να νιώσει, να ονειρευτεί, να προβληματιστεί, να συν-κινηθεί, ναι να συγκινηθεί με τους καλλιτέχνες-δημιουργούς. Πηγαίνετε στο θέατρο! Πολλές οι επιλογές, οι τολμηροί δημιουργοί ρισκάρουν να κάνουν παραγωγές και αναμένουν την υποστήριξή μας. Το safe pass ελπίζουμε να ισχύει και να μην αλλάξει, για να μπορούν όλοι με ασφάλεια να ασκήσουν αυτό το πολύτιμο δικαίωμα: στις τέχνες και τον πολιτισμό. Πηγαίνετε στο θέατρο. Δώρο στον εαυτό σας. Σας αξίζει».

Hot this week

VIRAL: Μικρός «χειριστής μπουλντόζας» βγήκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και ξετρέλανε το διαδίκτυο-(Βίντεο)

Ένα μικρό αγόρι με κράνος και μια αυτοσχέδια μπουλντόζα...

ΚΥΠΡΟΣ: Ενισχύεται στη θάλασσα– Νέο πλοίο από το Ισραήλ και αναβάθμιση του «Ιωαννίδης»

Στην απόκτηση νέου περιπολικού πλοίου ανοικτής θαλάσσης και στην...

ΚΛΟΠΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 84ΧΡΟΝΗ: Παρουσιάστηκαν οικειοθελώς στην Αστυνομία οι δύο γυναίκες που αναζητούνταν

Σε αστυνομικό τμήμα μετέβησαν οικειοθελώς οι δύο γυναίκες που...

VIRAL: Πολίτες έσπευσαν να προστατεύσουν καταστηματάρχη – Ακινητοποίησαν 37χρονο μετά από επίθεση- (Βίντεο)

Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτών όταν καταστηματάρχης δέχθηκε επίθεση...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ: «Η μητέρα τον παρουσίαζε ως μυθομανή», κατέθεσε μάρτυρας

Το σχολείο ήταν το μοναδικό μέρος όπου ο Στυλιανός...

Topics

ΚΥΠΡΟΣ: Ενισχύεται στη θάλασσα– Νέο πλοίο από το Ισραήλ και αναβάθμιση του «Ιωαννίδης»

Στην απόκτηση νέου περιπολικού πλοίου ανοικτής θαλάσσης και στην...

VIRAL: Πολίτες έσπευσαν να προστατεύσουν καταστηματάρχη – Ακινητοποίησαν 37χρονο μετά από επίθεση- (Βίντεο)

Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτών όταν καταστηματάρχης δέχθηκε επίθεση...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ: «Η μητέρα τον παρουσίαζε ως μυθομανή», κατέθεσε μάρτυρας

Το σχολείο ήταν το μοναδικό μέρος όπου ο Στυλιανός...

ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: 1.334 υποθέσεις στο οκτάμηνο – Νέα πλατφόρμα για έγκαιρη προστασία των θυμάτων

Μια κοινωνική λειτουργός εντοπίζει ενδείξεις βίας σε ένα σπίτι,...

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ: Ζήτησαν δουλειά στον κήπο 82χρονης και φέρονται να την έκλεψαν -(Φώτο)

Καλοντυμένες, βαμμένες και περιποιημένες, δύο γυναίκες χτύπησαν το κουδούνι...

Related Articles

Popular Categories