LOUIS GOSSETT JR: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός-Ήταν ο πρώτος αφροαμερικανός ηθοποιός που είχε κερδίσει Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου

Έφυγε από τη ζωή ο Louis Gossett Jr., ο πρώτος μαύρος που κέρδισε Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου και βραβείο Emmy για τον ρόλο του στη σημαντική τηλεοπτική μίνι σειρά «Roots».

Ο ανιψιός του Gossett δήλωσε στο Associated Press ότι ο ηθοποιός πέθανε το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 87 ετών, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έγινε γνωστή η αιτία θανάτου.

Ο Gossett πάντα θεωρούσε την αρχή της καριέρας του ως μια αντίστροφη ιστορία Σταχτοπούτας, γνωρίζοντας επιτυχία σε σχετικά νεαρή ηλικία και παίρνοντας Όσκαρ για την ταινία «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν».

Το 1959, ο Gossett απέσπασε τις καλύτερες κριτικές για τον ρόλο του στην παραγωγή του Broadway «A Raisin in the Sun» μαζί με τους Sidney Poitier, Ruby Dee και Diana Sands. Στη συνέχεια έγινε αστέρι στο Μπρόντγουεϊ, αντικαθιστώντας τον Billy Daniels στο «Golden Boy» με τον Sammy Davis Jr. το 1964. Ο Gossett πήγε για πρώτη φορά στο Χόλιγουντ το 1961 για να γυρίσει την κινηματογραφική εκδοχή του «A Raisin in the Sun». Είχε πικρές αναμνήσεις από εκείνο το ταξίδι, καθώς έμενε σε ένα μοτέλ γεμάτο κατσαρίδες, που ήταν ένα από τα λίγα μέρη που επέτρεπαν σε μαύρους.

Το 1968, επέστρεψε στο Χόλιγουντ για έναν σημαντικό ρόλο στο «Companions in Nightmare», την πρώτη ταινία του NBC που γυρίστηκε για την τηλεόραση και στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Melvyn Douglas, Anne Baxter και Patrick O’Neal.

Ο Louis Gossett Jr. άφησε ένα σημαντικό έργο πίσω του και θα μείνει αξέχαστος για την συνεισφορά του τόσο στον κινηματογράφο όσο και την τηλεόραση.

Hot this week

«AUTISM TATTOO MARATHON»: Tattoo για τον αυτισμό με στόχο στήριξη και αποδοχή στην Πάφο

Μια διαφορετική και ιδιαίτερα συμβολική πρωτοβουλία διοργανώνεται στην Πάφο,...

ΔΑΦΝΗ ΝΙΚΗΤΑ: Παρουσιάζει το νέο της έργο «Η Κόκκινη Κοιλάδα»

Η Δάφνη Νικήτα επιστρέφει με ένα νέο έργο που...

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΜΠΟΥ: Συγκίνηση στο Λύκειο όπου αποφοίτησε – Το «αντίο» που δεν ειπώθηκε ποτέ

Βαρύ είναι το κλίμα στο Λύκειο Λινοπέτρας μετά την...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Περιστατικό επικίνδυνης κίνησης στον δρόμο με εμπλοκή αμαξιδίου και οχημάτων-(Βίντεο)

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (28 Απριλίου 2026)...

ΚΟΡΝΟΣ: Καταγγελία για χαλίτικη γη – Στο μικροσκόπιο υποστατικά και κατοικίες

Σε καταγγελία προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Έπαρχο...

Topics

«AUTISM TATTOO MARATHON»: Tattoo για τον αυτισμό με στόχο στήριξη και αποδοχή στην Πάφο

Μια διαφορετική και ιδιαίτερα συμβολική πρωτοβουλία διοργανώνεται στην Πάφο,...

ΔΑΦΝΗ ΝΙΚΗΤΑ: Παρουσιάζει το νέο της έργο «Η Κόκκινη Κοιλάδα»

Η Δάφνη Νικήτα επιστρέφει με ένα νέο έργο που...

ΚΟΡΝΟΣ: Καταγγελία για χαλίτικη γη – Στο μικροσκόπιο υποστατικά και κατοικίες

Σε καταγγελία προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Έπαρχο...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ: Την «έβαλαν» σε διαφήμιση για μάτια με AI– Προειδοποίηση για απάτες

Σε διαφήμιση για κολλύριο ματιών εμφανίστηκε, μέσω απάτης που...

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ: Με τα μάτια και τα κινητά των πολιτών – Ορατός από πολλές περιοχές της Λευκωσίας-(Βίντεο)

Ανεμοστρόβιλος έγινε ορατός από διάφορες περιοχές της Λευκωσίας, προκαλώντας...

Related Articles

Popular Categories