KΑΙΡΟΣ: Mε βροχές και καταιγίδες υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο

Με βροχές, καταιγίδες και αυξημένες νεφώσεις σε πολλές περιοχές της Κύπρου υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο.

Σήμερα, αρχικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού με μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές ανατολικότερα, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, παρόλο που αρχικά σε περιοχές του εσωτερικού θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά στα νότια και στα ανατολικά παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα νότια το απόγευμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές, με τα φαινόμενα να εξασθενούν αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο σταδιακά θα εξασθενήσουν σε ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και θα πέσουν τοπικές βροχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις καταιγίδες ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Την Τετάρτη ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Hot this week

    O Invest Cyprus σε εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης στο Λονδίνο

    Συνεργασία με FT Locations και fDi Intelligence για την...

    Η Altia ενδυναμώνει τις σχέσεις της με την αγορά κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας

    Στο επίκεντρο οι εξελίξεις της αγοράς, οι νέες τάσεις...

    FBI ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΝΤΗ: «Δεν θα με σιωπήσετε» δηλώνει ο Μακάριος Δρουσιώτης

    Στην Κύπρο βρίσκεται κλιμάκιο του FBI, μετά από απόφαση...

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ: Υπερβολική ταχύτητα με 89 καταγγελίες σε μία νύχτα

    Η υπερβολική ταχύτητα βρέθηκε στο επίκεντρο των εκτεταμένων ελέγχων...

    ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιοφάνεια με απογευματινές νεφώσεις και πιθανές τοπικές βροχές στα ορεινά

    Η μέρα ξεκινά με λίγη πρωινή ομίχλη, αλλά γρήγορα...

    Topics

    O Invest Cyprus σε εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης στο Λονδίνο

    Συνεργασία με FT Locations και fDi Intelligence για την...

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ: Υπερβολική ταχύτητα με 89 καταγγελίες σε μία νύχτα

    Η υπερβολική ταχύτητα βρέθηκε στο επίκεντρο των εκτεταμένων ελέγχων...

    «AUTISM TATTOO MARATHON»: Tattoo για τον αυτισμό με στόχο στήριξη και αποδοχή στην Πάφο

    Μια διαφορετική και ιδιαίτερα συμβολική πρωτοβουλία διοργανώνεται στην Πάφο,...

    ΔΑΦΝΗ ΝΙΚΗΤΑ: Παρουσιάζει το νέο της έργο «Η Κόκκινη Κοιλάδα»

    Η Δάφνη Νικήτα επιστρέφει με ένα νέο έργο που...

    Related Articles

    Popular Categories