KYΠΡΟΣ: Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι (Φώτο)

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης 25/11, η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες πιθανό να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 – 50 χιλιοστά ανά ώρα ενώ δεν αποκλείεται και χαλαζόπτωση.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά θερμή αέρια μάζα αναμένεται σταδιακά από το Σάββατο, οπότε αναμένεται και αραιή σκόνη. Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια γύρω και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, στα παράλια. Τοπικά θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές, που σύντομα θα διαλυθούν. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, όπου θα κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Hot this week

ΣE «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ»ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Εκκλήσεις αρχών για μέγιστη προσοχή

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς...

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN: Επιστολή-καταπέλτης για τον διασυρμό ατόμου με αναπηρία

Την άμεση διερεύνηση περιστατικών που, σύμφωνα με τον ίδιο,...

NOVIBET-AEK ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ενώνουν τις δυνάμεις τους – Η Novibet νέος Κύριος Χορηγός της ομάδας για την τριετία 2026-2029

Η τριετής στρατηγική συνεργασία σηματοδοτεί την έναρξη μιας κοινής...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ: Ζητά από τον Μιχάλη Παρασκευά να αποσύρει τους χαρακτηρισμούς κατά του Φρίξου Δαλίτη

Έντονη αντίδραση εκφράζει η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) για...

Topics

ΣE «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ»ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Εκκλήσεις αρχών για μέγιστη προσοχή

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς...

NOVIBET-AEK ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ενώνουν τις δυνάμεις τους – Η Novibet νέος Κύριος Χορηγός της ομάδας για την τριετία 2026-2029

Η τριετής στρατηγική συνεργασία σηματοδοτεί την έναρξη μιας κοινής...

Η Πολιτεία διοργάνωσε δημόσια συζήτηση για την Οριζόντια Ψηφοφορία

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Οριζόντια Ψηφοφορία: Προοπτικές...

ΕΑΣ: Διατηρεί τη δυναμική της η στοιχηματική αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2026

Τα οικονομικά αποτελέσματα για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου...

Related Articles

Popular Categories