ΚΥΠΡΟΣ: Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι στο φινάλε του 2025 – Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ για την Παραμονή, με τον καιρό να παρουσιάζει έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στα παράλια παροδικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με κατά τόπους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα δυτικά παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πρωτοχρονιά, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, οι οποίες θα επηρεάζουν κυρίως το δυτικό μισό του νησιού, έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο την Παρασκευή θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το Σάββατο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

EUROVISION 2026: Αποθέωση για Antigoni και Akylas στο Euro Party του ΡΙΚ στη Λευκωσία – Τα δάκρυα της Antigoni-(Βίντεο-Φώτο)

Μια βραδιά γεμάτη λάμψη, ρυθμό και… Eurovision vibe εκτυλίχθηκε...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Έρχεται το βαρομετρικό χαμηλό «ERMINIO» – Πότε τίθεται σε ισχύ

Το βαρομετρικό χαμηλό «ERMINIO» αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο...

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Από τα γήπεδα στους Μαραθώνιους με στόχο την προσφορά – Στη Ρίγα για τον επόμενο μεγάλο του αγώνα

Η προσπάθεια του Νικόλα Γεωργίου αποτελεί ένα ουσιαστικό παράδειγμα...

Topics

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Έρχεται το βαρομετρικό χαμηλό «ERMINIO» – Πότε τίθεται σε ισχύ

Το βαρομετρικό χαμηλό «ERMINIO» αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο...

SILVERCREST: Ισχυρή τεχνολογία για την κουζίνα και το σπίτι

Η SILVERCREST και ο Andre Agassi εστιάζουν στην υψηλή...

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ:Προσωρινές αλλαγές στην κυκλοφορία λόγω έργων ΣΒΑΚ-Που κλείνουν οι δρόμοι

Προσωρινές αλλαγές στην κυκλοφορία λόγω των έργων της Φάσης...

Related Articles

Popular Categories