Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026
5.3 C
Cyprus

KYΠΡΟΣ: 535 νέα κρούσματα και ένας θάνατος

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊου ανήλθαν στα 535. Ένα άτομο απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 592.

118 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 45 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 66.11% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

3 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 65,358 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

535 (ποσοστό θετικότητας: 0.82% νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 132,937.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Το 1 άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε:

– Άντρα, ηλικίας 76 ετών, που κατέληξε σήμερα 27 Νοεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 592, εκ των οποίων:

379 άντρες (64%), και
213 γυναίκες (36%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 118 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 45 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 45 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 16 είναι διασωληνωμένοι, οι 2 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 27 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 65,358 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 5,867 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 59,491 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 535 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

142 κρούσματα από 1,625 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
76 κρούσματα από 2,483 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
4 κρούσματα από 197 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
177 κρούσματα από 42,037 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
134 κρούσματα από 17,454 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.
2 κρούσματα από 1,562 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Hot this week

ΛΑΡΝΑΚΑ: Bίντεο από τη φωτιά που προκλήθηκε σε διαμέρισμα-Το κτίριο εκκενώθηκε

Ένα βίντεο δείχνει τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το...

ΥΦ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: Προσωρινή παράταση εισόδου για υπηκόους τρίτων χωρών λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας ανακοίνωσε την εφαρμογή...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Διακοπή νερού στον Ύψωνα για 10 ώρες – Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς σταγόνα

Με τη βρύση… κλειστή θα περάσουν σχεδόν μισή μέρα...

Topics

ΥΦ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: Προσωρινή παράταση εισόδου για υπηκόους τρίτων χωρών λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας ανακοίνωσε την εφαρμογή...

LΙDL ΚΥΠΡΟΥ: Η νέα 360° καμπάνια της – «Όποιος ξέρει, ξέρει»

Η νέα 360° καμπάνια της Lidl Κύπρου αναδεικνύει την...

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: Aλαλούμ και σε αυτή την περίπτωση-14.500 ζώα έχουν ήδη θανατωθεί

Έντονη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους κτηνοτρόφους, καθώς μέχρι στιγμής...

Related Articles

Popular Categories