KYΠΡΟΣ: 5,202 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 5 Ιανουαρίου, τέσσερα άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 649.

–       205 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 70 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 80% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

–       18 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

–       Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 130,076 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

–       5,202 (ποσοστό θετικότητας: 4%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 188,380.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Τα 3 άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

–       Γυναίκα, ηλικίας 84 ετών, που κατέληξε στις 4 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

–       Άντρα, 80 ετών, που κατέληξε στις 5 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

–       Γυναίκα, 58 ετών, που κατέληξε στις 5 Ιανουαρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

–           Γυναίκα, 91 ετών, που κατέληξε στις 5 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 649, εκ των οποίων:

–       411 άντρες (63,3%), και

–       429 γυναίκες (66,1%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 205 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 70 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 70 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 28 είναι διασωληνωμένοι, οι 3 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 39 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 130,076 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 14,588 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 115,488 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 5202 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 112 κρούσματα από  747 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 108 κρούσματα από 3,841 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 970 κρούσματα από 9,510 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 63 κρούσματα από 467 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 2634 κρούσματα από 75,037 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 1315 κρούσματα από 40,451 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • 0 κρούσματα από    2 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
  • 0 κρούσματα από 21 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων σε κλειστές δομές.

Hot this week

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ: Το πρωί καθαρίζουν, το απόγευμα τα ίδια – «Δεν βάζουμε μυαλό»

Μόλις λίγες ώρες φαίνεται πως χρειάζονται για να γεμίσουν...

ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: 911 καταγγελίες στο «μικροσκόπιο» – Οι 645 έχουν εξεταστεί

911 καταγγελίες έχουν φτάσει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς,...

VIRAL: «Δεν είμαι η… Μαίρη Παναγιωταρά» στις ΗΠΑ – 43,9 εκατ. views για το βίντεο που προκάλεσε σάλο-(Bίντεο)

Ένα στιγμιότυπο λίγων δευτερολέπτων από αγώνα των San Francisco...

ΝΕΠΑΛ: Η πλαγιά «καταπίνεται» μπροστά στα μάτια των κατοίκων – Συγκλονιστικό viral βίντεο από την κατολίσθηση-(Bίντεο)

Συγκλονιστικές εικόνες από το Νεπάλ καταγράφουν τη στιγμή που...

Το City of Dreams Mediterranean παρουσιάζει το Flames of Glory με έπαθλα έως €50.000 σε Free Play και μια Mercedes-Benz GLC

Μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχαγωγίας επιφυλάσσει για το κοινό του...

Topics

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ: Το πρωί καθαρίζουν, το απόγευμα τα ίδια – «Δεν βάζουμε μυαλό»

Μόλις λίγες ώρες φαίνεται πως χρειάζονται για να γεμίσουν...

ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: 911 καταγγελίες στο «μικροσκόπιο» – Οι 645 έχουν εξεταστεί

911 καταγγελίες έχουν φτάσει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς,...

Το City of Dreams Mediterranean παρουσιάζει το Flames of Glory με έπαθλα έως €50.000 σε Free Play και μια Mercedes-Benz GLC

Μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχαγωγίας επιφυλάσσει για το κοινό του...

Στις κορυφαίες τράπεζες του κόσμου η Τρ. Κύπρου – Η μοναδική κυπριακή στη λίστα του Forbes

Στις κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως συγκαταλέγεται η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα...

Related Articles

Popular Categories