Μετά τις κινητοποιήσεις, οι αγρότες αναμένουν απαντήσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ολοκληρώνοντας την πορεία τους στο Σπίτι της Κύπρου, παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ζητώντας ουσιαστικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις, ο αγροτικός κόσμος παραμένει αγανακτισμένος και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Σπίτι της Κύπρου, μετά τη στάση του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου επέδωσε το σχετικό υπόμνημα. Την ίδια ώρα, η κυκλοφοριακή κατάσταση στους δρόμους της Λευκωσίας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, τόσο λόγω της στάσης εργασίας όσο και εξαιτίας της κινητοποίησης των αγροτών.
Οι Κύπριοι αγρότες, στο πλευρό των συναδέλφων τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαμαρτύρονται για τη νέα ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική και βάζουν από νωρίς μπροστά τις μηχανές των τρακτέρ, κατεβαίνοντας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην κινητοποίηση συμμετέχουν περίπου 100 τρακτέρ, ενώ τα μέλη των αγροτικών οργανώσεων έχουν ενημερωθεί για σημεία συγκέντρωσης σε όλες τις επαρχίες.
Οι Κύπριοι αγρότες έχουν φτάσει στο σπίτι της Κύπρου και παρέδωσαν το υπόμνημα μιλώντας ο Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παναγιώτης Πουργουρίδης, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό των αγροτών.
Η φράση φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…αποδεικνύει το φόβο των αγροτών και τις υποσχέσεις που έχουν δώσει οι ιθύνοντες.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


