Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, 2026
4.7 C
Cyprus

KAIΡΟΣ: Kυριακάτικες βροχές με θερμοκρασία υψηλή

Με τη θερμοκρασία στα ύψη αλλά και με βροχές ξεκίνησε σήμερα η Κυριακή χωρίς όμως να μας εμποδίζει να απολαύσουμε ακόμη ένα μπάνιο στην θάλασσα πριν επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα μας.

Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο το πρωί θα εμφανίζονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά τοπικά στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί το απόγευμα στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που ενδέχεται τοπικά να εμφανίζονται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά τοπικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά στα νοτιοδυτικά παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Την Τρίτη, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες, αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση, για να παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα την Τετάρτη, που θα είναι κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Hot this week

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ: Καβγάς με τσεκούρια, σιδερολοστούς και πυροβολισμούς στην καρδιά της πόλης- (Βίντεο)

Η καρδιά της Λάρνακας μετατράπηκε σήμερα σε σκηνικό τρόμου,...

ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑ-ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Καταρρακτώδεις βροχές – Προσοχή στους δρόμους

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στις περιοχές Λακατάμειας...

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ: Αποχαιρετούν τον πρώην Αρχηγό τους – Με μαύρο περιβραχιόνιο στην εξόδιο ακολουθία του Γιώργου Φαίδωνος-(Βίντεο)

Η κοινότητα του 82ου Συστήματος Προσκόπων Αγίων Ομολογητών θρηνεί...

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΑΓΩΝΙΑ: O Xειμώνας μας δείχνει τα δόντια του

Σε καθαρά χειμωνιάτικους ρυθμούς κινείται ο καιρός σήμερα και...

Topics

ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑ-ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Καταρρακτώδεις βροχές – Προσοχή στους δρόμους

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στις περιοχές Λακατάμειας...

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΑΓΩΝΙΑ: O Xειμώνας μας δείχνει τα δόντια του

Σε καθαρά χειμωνιάτικους ρυθμούς κινείται ο καιρός σήμερα και...

ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Πέντε χρόνια αιμοδοσίας – μια υπόσχεση ζωής

Με οδηγό μια υπόσχεση καρδιάς προς τη γιαγιά της,...

Related Articles

Popular Categories