KAIΡΟΣ: Kαλοκαιρινές καταιγίδες και τοπικές βροχές

Από το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Ασθενής χαμηλή πίεση και αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα, αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά, κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά στα νότια παράλια το απόγευμα, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα βόρεια παράλια γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Την Τετάρτη ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται τις μεσημβρινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Hot this week

Techno κουλτούρα στην Κύπρο: Μια “μικρή” σκηνή με δυνατό παλμό

Της Μελούδα Κατελάρη* Δεν πας σε ένα techno event απλώς για να...

Η EXINITY ΚΑΙ ΤΟ ANDREY & JULIA DASHIN’s FOUNDATION ενώνουν δυνάμεις για την αναδάσωση στο Σούνι

Συμβάλλουν ενεργά στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου Εργαζόμενοι...

TRAVEL_ESCAPERS: Ρώμη, ένα ταξίδι στην καρδιά της αιωνιότητας.

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός μέσα από εμπειρίες, ιστορία και μικρές...

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ως ευκαιρία για εξέλιξη

Η δεύτερη εκδήλωση της σειράς «Failure is Power» εστιάζει...

Topics

Techno κουλτούρα στην Κύπρο: Μια “μικρή” σκηνή με δυνατό παλμό

Της Μελούδα Κατελάρη* Δεν πας σε ένα techno event απλώς για να...

Η EXINITY ΚΑΙ ΤΟ ANDREY & JULIA DASHIN’s FOUNDATION ενώνουν δυνάμεις για την αναδάσωση στο Σούνι

Συμβάλλουν ενεργά στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου Εργαζόμενοι...

TRAVEL_ESCAPERS: Ρώμη, ένα ταξίδι στην καρδιά της αιωνιότητας.

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός μέσα από εμπειρίες, ιστορία και μικρές...

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ως ευκαιρία για εξέλιξη

Η δεύτερη εκδήλωση της σειράς «Failure is Power» εστιάζει...

ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΝΙΚΗ της ομάδας της Toyota στο Ράλι Ιαπωνίας

Η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team πανηγύρισε μία...

Η KING’s BATON RELAY στην Πετρολίνα ενόψει των Κοινοπολιτειακών Αγώνων «Glasgow 2026»

Συμβολική παράδοση της σκυτάλης στα γραφεία της εταιρείας με...

Related Articles

Popular Categories