IΣΡΑΗΛ: Κορυφώνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα-Ούτε η απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων οδηγεί στην αποκλιμάκωση

Η απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων από τη Χαμάς δεν φαίνεται να οδηγεί σε κάποιου είδους αποκλιμάκωση από την πλευρά του Ισραήλ που συνεχίζει να βομβαρδίζει χωρίς σταματημό τη Γάζα για 14η ημέρα.

Οι συμμαχικές του Ισραήλ χώρες φαίνεται να πιέζουν στο παρασκήνιο το παρασκήνιο το Τελ Αβιβ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή ενώ σήμερα γίνεται μία ακόμα διπλωματική προσπάθεια στη Σύνοδο του Καΐρου με τη συμμετοχή αραβικών και αφρικανικών κρατών, της ΕΕ, του ΟΗΕ και της Βρετανίας. Στη σύνοδο θα συμμετέχει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς ενώ δεν θα βρίσκεται εκπρόσωπος των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί πάνω από 4.000 Παλαιστίνιοι με το 70% να είναι γυναικόπαιδα.

Ο Mark Owen Jones, επίκουρος καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa της Ντόχα, αναφέρει ότι τα 20 φορτηγά με βοήθεια που εισέρχονται στη Γάζα είναι «ένας απολύτως ασήμαντος αριθμός».

«Περίπου 100.000 τόνοι βοήθειας είναι περίπου αρκετοί για να συντηρήσουν μισό εκατομμύριο ανθρώπους για μια εβδομάδα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα και μόνο ένα μέρος αυτής της βοήθειας περνάει, τι αποτέλεσμα θα είναι αυτό;», δήλωσε στο Al Jazeera.

Τα υπάρχοντα αποθέματα και οι προμήθειες στη Γάζα έχουν ήδη εξαντληθεί. Πραγματικά, η βοήθεια αυτή είναι μια σταγόνα στον ωκεανό αυτού που απαιτείται … είναι σημαντικό να υπάρχει ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά το να το βλέπουμε αυτό ως νίκη για τη Γάζα είναι προβληματικό.

«Το μόνο που πρόκειται να κάνει είναι να διατηρήσει ένα ορισμένο επίπεδο ανακούφισης για κάποιους και δεν πρόκειται να μετριάσει καθόλου τον πόνο για όλους, ειδικά όταν υπάρχει η προοπτική της ισραηλινής χερσαίας εισβολής και δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός».

Hot this week

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Σήμερα η εκλογή νέου Μητροπολίτη Πάφου – Πώς θα γίνει η ψηφοφορία

Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται από το πρωί της Τρίτης...

Κάτι… μαγειρεύεται στο SCALE, με την πρώτη γεύση να σερβίρεται στις 4 Ιουνίου

Ένα νέο γαστρονομικό concept φτάνει στη  Λευκωσία Στις 4 Ιουνίου,...

Η ΚΕΑΝ ανοίγει τον δρόμο για αληθινές ιστορίες

Η ΚΕΑΝ, με 76 χρόνια παρουσίας στην καθημερινότητα των...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατέρρευσε τμήμα οικίας, σώθηκαν οι ένοικοι-Πρόκειται για δεύτερο παρόμοιο περιστατικό

Κατέρρευσε τμήμα κατοικίας στη Λάρνακα, στην περιοχή Χρυσοπολίτισσας, με...

Topics

Κάτι… μαγειρεύεται στο SCALE, με την πρώτη γεύση να σερβίρεται στις 4 Ιουνίου

Ένα νέο γαστρονομικό concept φτάνει στη  Λευκωσία Στις 4 Ιουνίου,...

Η ΚΕΑΝ ανοίγει τον δρόμο για αληθινές ιστορίες

Η ΚΕΑΝ, με 76 χρόνια παρουσίας στην καθημερινότητα των...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατέρρευσε τμήμα οικίας, σώθηκαν οι ένοικοι-Πρόκειται για δεύτερο παρόμοιο περιστατικό

Κατέρρευσε τμήμα κατοικίας στη Λάρνακα, στην περιοχή Χρυσοπολίτισσας, με...

ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ: Βιντεοκλήσεις-παγίδες με ψεύτικους αστυνομικούς – Εξαπατήθηκε 52χρονος

Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί το κοινό για νέα μορφή...

Related Articles

Popular Categories