Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
9.6 C
Cyprus

HΠΑ: Έρευνα με αισιόδοξα μηνύματα – Δεν θα χρειαστεί εμβόλιο για την Όμικρον – Επιστροφή στην κανονικότητα τον Μάρτιο

- Advertisement -

Θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της πανδημίας έρχονται από τις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με επιστημονική παρουσίαση του Διευθυντή του Διεθνούς τμήματος λοιμώδων νοσημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο της Βοστώνης, τα χαρακτηριστικά της Όμικρον μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνάς του το κύμα της Όμικρον θα κορυφωθεί, και στη συνέχεια θα υπάρξει υποχώρηση. Τον Μάρτη θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα ενώ όπως αναφέρει δίνουμε την τελευταία μάχη με τον κορoνoϊό.

Ακόμα αναφέρει στοιχεία για το πως θα εξελιχθεί το επίπεδο θετικότητας, τι ισχύει με την ευαισθησία των τεστ στην Όμικρον, για το εάν θα χρειαστούμε ιδιαίτερο εμβόλιο για να την αντιμετωπίσουμε και για το πώς εξηγείται η αύξηση των νοσηλειών τη στιγμή που η νέα παραλλαγή είναι πολύ πιο ήπια

Οι κυριότερες επισημάνσεις της έρευνας

1 Σχεδόν το 100% των θετικών κρουσμάτων στη Μασαχουσέτη είναι Όμικρον. Η Δέλτα έχει σχεδόν ολοκληρωτικά εξαφανιστεί από τη Νέα Αγγλία.

2 Το κύμα αυτό θα κορυφωθεί κάποια στιγμή μεταξύ 10/1 και 21/1 και στη συνέχεια θα αρχίσει μια γρήγορη καθοδική πορεία των κρουσμάτων που θα διαρκέσει δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

3 Θα καταλήξουμε σε ένα ποσοστό θετικότητας 20-50%.

4 Τον Φεβρουάριο θα υπάρξει αισθητή βελτίωση, και τον Μάρτιο θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα

5 Η Όμικρον παραμένει στη μύτη και στην περιοχή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, γεγονός που τη καθιστά τόσο μεταδοτικό. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση να «συνδεθεί» με τους πνεύμονές όπως οι άλλες παραλλαγές.

Τι ισχύει με τεστ και αυξημένες νοσηλείες

6 Οι αυξημένες νοσηλείες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν μεν αλλά με επιφύλαξη, καθώς οι περισσότερες από αυτές αφορούν δευτερογενείς εισαγωγές (δηλ. άνθρωποι που πηγαίνουν στα νοσοκομεία για άλλες υποθέσεις – χειρουργεία κλπ – και εξετάζονται για κοροναϊό)

7 Δεν θα χρειαστούμε εμβόλιο για την Όμικρον επειδή δεν θα προφτάσουν να το αναπτύξουν πριν εξαφανιστεί εντελώς και πριν νοσήσουμε όλοι, κάτι το οποίο θα μας εφοδιάσει με την ανοσία την οποία χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την παραλλαγή.

8 Η COVID-19 θα προστεθεί στους 4 άλλους κορονoϊούς τους οποίους ήδη αντιμετωπίζουμε και προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, κ.λπ. Θα γίνει μια παιδιατρική ασθένεια που θα προσβάλλει κυρίως μικρά παιδιά χωρίς ανοσία.

9 Το 40% των μολυσμένων θα είναι ασυμπτωματικοί.

10 Τα rapid test είναι 50-80% ευαίσθητα σε όσους έχουν συμπτώματα, αλλά μόνο 30-60% ευαίσθητα στους ασυμπτωματικούς

Ιχνηλάτιση και καραντίνα

11 Η ιχνηλάτιση των επαφών δεν έχει σημασία, διότι όλοι θα κολλήσουμε και δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να το προλάβουμε.

12 Διεξάγουμε τον τελευταίο πόλεμο με τη COVID-19 και θα έπρεπε να γυρίσουμε πίσω στην κανονική ζωή, αλλά η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη γι’ αυτό.

13 Δεν χρειάζεται να λείπουμε από τη δουλειά ούτε να απομονωνόμαστε, εκτός αν είμαστε ανοσοκατασταλμένοι ή άνω των 85 ετών. Ωστόσο συστήνεται να μένουμε μακριά από μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες έξι εβδομάδες.

14 Η άνοιξη και το καλοκαίρι θα είναι πραγματικά ωραία!

Πηγή: In.gr

Hot this week

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

14ΧΡΟΝΗ: Aπουσιάζει από το σπίτι της εδώ και πέντε ημέρες-Μήπως την έχετε δει;

Αγωνία επικρατεί για την τύχη της 14χρονης Κωνσταντίνας Αδαμίδου,...

ΚΥΠΡΟΣ: Το πρωί Φθινόπωρο, το βράδυ Χειμώνας – Παγετός στα ορεινά

Το φθινοπωρινό πρωινό θα δώσει τη θέση του σε...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Βγαίνει στους δρόμους για έλεγχο αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών-85 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλης

Ένα από τα βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει...

Topics

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

14ΧΡΟΝΗ: Aπουσιάζει από το σπίτι της εδώ και πέντε ημέρες-Μήπως την έχετε δει;

Αγωνία επικρατεί για την τύχη της 14χρονης Κωνσταντίνας Αδαμίδου,...

ΚΥΠΡΟΣ: Το πρωί Φθινόπωρο, το βράδυ Χειμώνας – Παγετός στα ορεινά

Το φθινοπωρινό πρωινό θα δώσει τη θέση του σε...

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: 69 περιστατικά που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα σε ένα 24ωρο

Σε 69 περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία αποδίδονται σε ενέργειες...

Related Articles

Popular Categories