GRAPHIC NOVEL: TO ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ (βίντεο)

Ένα διαφορετικό βιβλίο κυκλοφορεί από τη λονδρέζικη οργάνωση αγαθοεργιών Accumulate-The Art School for the Homeless που ονομάζεται «The Book of Homelessness». Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο αφηγείται τις ιστορίες 18  διαφορετικών αστέγων και στις 160 σελίδες του, συγκεντρώνονται κολάζ, εικονογραφήσεις, κόμικ, ποιήματα και πρόζα που προέκυψαν στη διάρκεια μιας τρίμηνης σειράς μαθημάτων.

Στόχος της Accumulate ήταν να επιτρέψει σε ανθρώπους που είναι άστεγοι να πάρουν οι ίδιοι τον έλεγχο της αφήγησης της ιστορίας τους, με τους δικούς του όρους ο καθένας. «Όταν είσαι αποκλεισμένος από την κοινωνία και περιθωριοποιημένος, τον έλεγχο τον παίρνουν από σένα… Γι’ αυτό ήταν αληθινά σημαντικό για μένα το ότι αυτή είναι η ιστορία τους και έχουν το δικαίωμα να την πουν» υπογράμμισε, μιλώντας στο Dezeen, η ιδρύτρια της Accumulate, Marice Cumber.

«Έχεις ανθρώπους που εγκαταλείπουν σχέσεις βίας και ανθρώπους που τράπηκαν σε φυγή από χώρες όπου απειλούντο με βασανιστήρια. Άλλους τους απέβαλαν τα σπίτια τους. Ή, υφίσταντο βίαιες επιθέσεις λόγω της σεξουαλικότητάς τους. Αλλά αυτό το οποίο διαπερνά ως ποτάμι όλο το βιβλίο είναι το ότι όλοι είτε τράπηκαν σε φυγή είτε δραπέτευσαν από κάτι» συνέχισε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μία από τις ιστορίες που εντυπωσιάζουν είναι αυτή του Chris Fox, την οποία ο ίδιος εικονογράφησε με απλά σκίτσα με μολύβι. «Είχε έναν πολύ βίαιο πατέρα, που τον πέταξε έξω απ’ το σπίτι του. Παρακαλούσε τη μάνα του να τον αφήσει να γυρίσει σπίτι αλλά αυτή δεν τον άφηνε. Κατέληξε σε μια σκηνή και μπλέχτηκε με ηρωίνη», όπως περιέγραψε η Cumber.

«Δεν είναι εύκολο διάβασμα», τόνισε η ιδρύτρια της Accumulate-The Art School for the Homeless. «Όλες οι ιστορίες είναι πολύ ειλικρινείς, οδυνηρές και αποκαλυπτικές».

Hot this week

ΣΕΙΣΜΟΣ 7,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί – Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι-(Βίντεο)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα του...

ΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πού χρειάζεται προσοχή

Δεκαπενταύγουστος και οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που ετοιμάζεται...

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η γιορτή της Παναγίας που κρατά ζωντανή την πίστη και την ελπίδα

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι απλώς μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή....

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΕΟΠΑ: «Παιδί» του κυπριακού θεάτρου που έφυγε πρόωρα – Η πορεία της και η κηδεία της

Η Κωνσταντίνα Κλεόπα ήταν κυριολεκτικά ένα «παιδί του θεάτρου»....

Topics

ΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πού χρειάζεται προσοχή

Δεκαπενταύγουστος και οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που ετοιμάζεται...

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Η γιορτή της Παναγίας που κρατά ζωντανή την πίστη και την ελπίδα

Ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι απλώς μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή....

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: Όχημα αναποδογυρίστηκε στον κυκλικό κόμβο – Στο σημείο Αστυνομία και ασθενοφόρο -(Φώτο)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σύλληψη 36χρονου– Καταγγελία για απόπειρα φόνου και βία κατά 29χρονης

Στη σύλληψη 36χρονου προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η...

Related Articles

Popular Categories