FAKE NEWS: Αναβλήθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου-Σύσταση ομάδας Νομικών να εξετάσει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης

Τη σύσταση Ομάδας Νομικών για το Νομοσχέδιο περί Ψευδών Ειδήσεων αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Διικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στη σύσκεψη για το νομοσχέδιο που αφορά τη δημοσίευση ή ανάρτηση συγκεκριμένων κειμένων στο διαδίκτυο, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, την Ένωση Συντακτών Κύπρου, τον Σύνδεσμο Εκδοτών, την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι έγινε μια χρήσιμη και ωφέλιμη ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκε όλο το φάσμα των προνοιών του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, όπως αυτό αναπτύχθηκε μέσα από τους προβληματισμούς των επαγγελματικών φορέων, καθώς και στην προστασία του απλού πολίτη από κακόβουλες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Ο Υπουργός Μάριος Χαρτσιώτης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, άκουσε με ιδιαίτερη κατανόηση τις θέσεις των επαγγελματικών φορέων, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και της Νομικής Υπηρεσίας. Με τη σύμφωνη γνώμη όλων, αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας νομικών, οι οποίοι θα επεξεργαστούν λύσεις για την ικανοποίηση των ανησυχιών και προβληματισμών που τέθηκαν.

Hot this week

ΣΥΝΤΡΙΒΗ PHANTOM ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ: Αγωνία για τους δύο χειριστές – Κατέπεσε κατά τη διάρκεια της επίδειξης-(Βίντεο)

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 5 Σεπτεμβρίου,...

ΓΕΩΡΓΙΑΝΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΗ: Χτύπησε το καμπανάκι μετά από οκτώ χρόνια – Το τέλος μιας μεγάλης μάχης με τον καρκίνο-(Βίντεο)

Μετά από οκτώ χρόνια δύσκολης μάχης, αγωνίας και προσευχής,...

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ: Ξανά μανά… Ένα τηλεφώνημα θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τη ζημιά

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού...

Topics

ΣΥΝΤΡΙΒΗ PHANTOM ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ: Αγωνία για τους δύο χειριστές – Κατέπεσε κατά τη διάρκεια της επίδειξης-(Βίντεο)

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 5 Σεπτεμβρίου,...

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ: Ξανά μανά… Ένα τηλεφώνημα θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τη ζημιά

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού...

Related Articles

Popular Categories