Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
7 C
Cyprus

EΛΛΑΔΑ: Νέο σοκ με 106 νεκρούς- 23.340 νέα κρούσματα – 673 διασωληνωμένοι

Αυτά είναι τα νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης του ΕΟΔΥ. Τα τεστ ανέρχονται σε 568.449 (PCR: 47.088 Rapid: 521.361) και η θετικότητα διαμορφώνεται στο 4,11%.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.340. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 106. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 673. Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων. Τα τεστ ανέρχονται σε 568.449 (PCR: 47.088 Rapid: 521.361) και η θετικότητα διαμορφώνεται στο 4,11%. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.340, εκ των οποίων 53 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.703.396 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 443 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.214 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 106, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.197 θάνατοι. 3 Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 673 (58.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 548 (81.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (18.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.916 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 475 (ημερήσια μεταβολή +0.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 552 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).






Hot this week

JOHN CHRISTODOULOU: Απεβίωσε ο πατέρας του Κύπριου επιχειρηματία – Η ανακοίνωση του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών

Ο Θεοφάνης Χριστοδούλου, πατέρας του Κύπριου‑γεννημένου Βρετανού επιχειρηματία και...

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια το σχέδιο χορηγιών Θυμέλη-Στήριξη από Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή -(Βίντεο)

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Ροή, Βαλεντίνα Σοφοκλέους, κατήγγειλε...

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Έκλεισε με «Πέρας» και ατέλειωτο πάρτι-(Φώτο)

Τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική, χορό και τέχνη ζωντάνεψαν...

ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η Αρχή κατά της Διαφθοράς δεν θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη έρευνα-Η ανακοίνωση

Η Αρχή κατά της Διαφθοράς ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πυκνές χιονοπτώσεις στο Τρόοδος – Μαγεία στα λευκά τοπία (Βίντεο)

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις στο Τρόοδος. Από τα...

Topics

JOHN CHRISTODOULOU: Απεβίωσε ο πατέρας του Κύπριου επιχειρηματία – Η ανακοίνωση του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών

Ο Θεοφάνης Χριστοδούλου, πατέρας του Κύπριου‑γεννημένου Βρετανού επιχειρηματία και...

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Έκλεισε με «Πέρας» και ατέλειωτο πάρτι-(Φώτο)

Τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική, χορό και τέχνη ζωντάνεψαν...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πυκνές χιονοπτώσεις στο Τρόοδος – Μαγεία στα λευκά τοπία (Βίντεο)

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις στο Τρόοδος. Από τα...

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Σκέψη για πλήρη κατάργηση του Φορέα – Διασφαλίζει τη στήριξη των φοιτητών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα στη...

ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ: Γεμίζουν τα φράγματα και φέρνουν χαμόγελα στους κατοίκους-(Φωτο-Βίντεο)

Αναγκαία «ανάσα» για τον τόπο μας αποτέλεσαν οι βροχοπτώσεις...

Related Articles

Popular Categories