EΛΕΩΝΟΡΑ ΜΕΛΕΤΗ: ΞΕΣΠΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ «ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ»

Σε νέα ανάρτηση στο instagram της προχώρησε σήμερα η Ελεωνόρα Μελέτη αποκαλύπτοντας ότι η οικολογία ήταν το κίνητρό της για να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία.

Στην μακροσκελή ανάρτηση η παρουσιάστρια αναφέρει ότι οι ερωτήσεις της μικρής της κόρης για τις φωτιές στην Πάρνηθα της προκάλεσαν άγχος και αμηχανία ενώ υπογραμμίζει ότι όταν ήταν μικρή αγόραζε βιβλία για να διαβάζει πώς θα σωθεί ο πλανήτης.

«Πριν λίγες μέρες η Αλεξάνδρα είχε πάει με τον @psycho_25 στα ελαφάκια της Πάρνηθας. κ γύρισε ενθουσιασμένη. «Μαμά είδα κ τα ελαφάκια κ το ένα με φίλησε!!!». Ο @psycho_25 που καθημερινά περνάει ( ή έστω περνούσε μέχρι σήμερα) κάποιες ώρες στη Βαρυμπόμπη, στα βασιλικά, στο κατσιμιδι κ τη Πάρνηθα κάνοντας προπονήσεις ποδηλασίας, έλεγε συνέχεια στην Αλεξάνδρα για το ποσό όμορφα είναι τα ελαφάκια που το σπίτι τους είναι στα δάσος. η Αλεξάνδρα έτυχε να δει τις φωτιές από την ανοικτή τηλεόραση την ώρα των ειδήσεων. Κ κάπως έτσι ξεκίνησαν ερωτήσεις που για πρώτη φορά μου προκάλεσαν άγχος κ αμηχανία.


«Μαμά γιατί έχει φωτιά?»
«Πως άναψε?»
«Γιατί δεν κάνουμε φου όπως στο happy birthday για να σβήσει?»
«Κ το δάσος θα λιώσει?» ( προφανώς όπως τα κεράκια στη τούρτα)
«Θα λιώσουν κ τα ελαφάκια?»
« κ το σπιτάκι τους θα λιώσει?»
“Γιατί ποτίζουν τη φωτιά?»

Ευτυχώς δεν πρόλαβε να δει σπίτια να καίγονται όπως βλέπαμε με επιμονή κ γλαφυρές περιγραφές, να εξαϋλώνονται περιουσίες πονεμένων ανθρώπων μέχρι τελικής πτώσης. Βρέθηκα να αναρωτιέμαι πραγματικά τι σκατά πρέπει να κάνουμε όλοι μας, ΠΕΡΑ από αναρτήσεις σοκαριστικών φωτογραφιών από τα καμμένα στο Instagram, προκειμένου να σταματήσουμε αυτή τη καταστροφή ώστε να παραδώσουμε κάτι στα παιδιά μας. Κ δεν έχω βρει την απάντηση. Τι να είναι αυτό? Με μια λέξη: τι?
30 χρόνια δεν έχω βρει την απάντηση.


Στα 12 μου ήθελα να γίνω δημοσιογράφος για να διαμαρτυρηθώ για την αιχμαλωσία των δελφινιών κ τη Μονάχους, αγόραζα βιβλία από την έκθεση Πειραιά με τίτλο «50 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να σωθεί ο πλανήτης», καθάριζα πλαστικά από τις παραλίες, έγραφα επιστολές- μανιφέστα κ τις έστελνα στο «και», φορούσα T-shirts με eco μηνύματα. Τότε με αντιμετώπιζαν ως ένα nerd με «οικολογικό άγχος».«Θα μεγαλώσει κ θα της περάσει» άκουγα. «Αλλιώς θα γίνει αξύριστη ακτιβίστρια»
Σήμερα 30! Χρόνια μετά, δεν άλλαξε τίποτα….Και συνειδητοποίησα ότι πλέον είμαι πιο αδρανής από ποτέ, γιατί όσο κ αν προσπαθούσα, κ πίστεψε με έχω προσπαθήσει με ψυχή, κ δράση, δεν είδα να αλλάζει τίποτα. Κ κουράστηκα. Πληγώθηκα από την ακαμψία των ανθρώπων. Κ κάνω κ γω μια γραφική ανάρτηση έτσι για το ονόρε της «ευαισθητοποίησης». Αποτύχαμε άνθρωποι. Αποτύχαμε.».

Hot this week

EUROVISION 2026: Ο Akylas εντυπωσιάζει με το «Ferto» – Πού εμφανίστηκε ο σωσίας του επί σκηνής -(Βίντεο)

Ο Akylas εντυπωσίασε στον Α’ Ημιτελικό με το «Ferto»,...

SPOTIFY: Έπεσε η πλατφόρμα – Εκατοντάδες αναφορές χρηστών για προβλήματα στην αναζήτηση

Προβλήματα αντιμετωπίζει η πλατφόρμα του Spotify από αργά το...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ:«Ο Σάββας με τον Γιώργο τα κανόνισαν» – Βαριές καταγγελίες για χειρισμούς στην υπόθεση «Σάντη»

Έντονη πολιτική και θεσμική αντιπαράθεση προκαλούν νέες δημόσιες τοποθετήσεις...

Topics

SPOTIFY: Έπεσε η πλατφόρμα – Εκατοντάδες αναφορές χρηστών για προβλήματα στην αναζήτηση

Προβλήματα αντιμετωπίζει η πλατφόρμα του Spotify από αργά το...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ:«Ο Σάββας με τον Γιώργο τα κανόνισαν» – Βαριές καταγγελίες για χειρισμούς στην υπόθεση «Σάντη»

Έντονη πολιτική και θεσμική αντιπαράθεση προκαλούν νέες δημόσιες τοποθετήσεις...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τροχαίο στην οδό Ομονοίας – Δύο οχήματα συγκρούστηκαν σε διασταύρωση-(Bίντεο)

Τροχαία σύγκρουση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 12 Μαΐου,...

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ALERT! Κέρδισε εισιτήρια για το μοναδικό αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου!

Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη σε έναν θρύλο του ελληνικού...

Related Articles

Popular Categories